loading
WINNE
1 March 2019

WINNE

Tickets kopen 1 March 2019
Vvk 17.00
DEUR 20.00
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre HIPHOP
Waar De Kroepoekfabriek

Nadat Winne na verdrietig nieuws begin dit jaar de show van 4 januari heeft moeten cancellen is er een nieuwe datum! Hij staat op vrijdag 1 maart in De Kroepoekfabriek.

WINNE

Winne behoort tot de top van de Nederlandse hiphop. Sinds zijn eerste release, ‘Top 3 MC’, is hij als een wervelwind over de scene getrokken. Hoewel hij van oorsprong in het Engels rapte onder de naam Static, stapte hij uiteindelijk over naar het Nederlands. In 2007 verscheen de eerste EP ‘Onoverwinnelijk’ waarop Winston Bergwijn laat horen wat Nederland te wachten staat: strakke punchlines, scherpe metaforen en straight-up beats.

Bergwijn gaat daarna duidelijk de meer emotionele kant op. Minder MC, meer Winston. Dat komt heel erg duidelijk naar voren op debuutplaat ‘Winne Zonder Strijd’, die in 2009 het levenslicht ziet. Tracks als ‘Lotgenoot’, ‘Binnenvetter’ en ‘Alles Wat Ik Wil’ geven een blik in Bergwijns gedachtes en emoties. De plaat doet het goed en de rapper wordt het boegbeeld van de Rotterdamse hiphop, die definitief op de kaart staat.

In 2018 is de hoop op een opvolger van classic ‘Winne Zonder Strijd’ allerminst vervlogen. Die hoop wordt dan ook beloond met opvolger ‘Oprecht Door Zee’, oftewel ODZ. Het album is opnieuw een parel: beats die passen bij 2018 in combinatie met de openhartigheid, punchlines en scherpe metaforen die we van Winne gewend zijn. Ook staat ODZ vol samenwerkingen met onder andere Fais, Candy Dulfer, Josylvio en Kempi.

De bijbehorende ODZ-tour verkoopt overal uit. Nu staat de Generaal dus opnieuw in De KF, nadat hij onze bescheiden toko in 2011 officieel opende.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer