loading
TIM VANTOL
2 november 2019

TIM VANTOL

Tickets kopen 2 november 2019
Vvk 12.00
DEUR 14.00
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre PUNKROCK GOES ACOUSTIC
Waar De Kroepoekfabriek

Punkrocktroubadour Tim Vantol is terug! Nou ja, terug.. Hij is nooit weg geweest. De ’10 years and still not done’-tour staat op de planning en de naam spreekt voor zich. Tim de onvermoeibare zie je op zaterdag 2 november in De KF!

Tim Vantol

Als iemand de reis kan kan waarderen, is het Tim Vantol. De in Amsterdam geboren rocker heeft op tal van plekken opgetreden door heel Europa en haalt in zijn nummers regelmatig ‘roads’ en ‘homes’ aan. Hij vindt de spanning echter juist in de afstanden ertussen. Zijn liedjes maken dat je onmiddellijk zin hebt om niet je helm te pakken, op de motor te springen en te gaan scheuren, allemaal om dat gevoel te krijgen dat je leeft.

Niet bepaald een nieuwe, originele insteek. Maar Tim is een ongeëvenaard verhalenverteller. Dat, in combinatie met zijn gitaarspel en gruizige, intense stem, maakt het bijzonder. Abstract is het allerminst en er zullen genoeg mensen zijn die zeggen “ja, maar dat had ik ook kunnen bedenken”. Tim Vantol dóet het echter en helemaal op zijn manier.

Zijn laatste plaat ‘Burning Desires’ herbergt ook een verhaal. Een verhaal dat start met een verhuizing en eindigt met bijna fatale nacht in de Duitse Alpen. De zanger deed veel van zijn spullen weg onder het mom “own less bullshit” en hij hervond zijn reislust. In plaats van een rondje Flevoland ging hij naar de Duitse Alpen. Er is tenslotte weinig zo bevrijdend als wandelen door de natuur, langs kliffen en rotsen, onder de blauwe hemel. Bijkomstig voordeel: je hebt weer stof voor het schrijven van nummers.

Dit keer ging het echter fout. Vantol en een metgezel kwamen een nacht lang in de vrieskou vast te zitten op een bergwand in een shirtje en korte broek. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, al scheelde het weinig. De ervaring stelde zaken wel in perspectief. Dat is wat de plaat ‘Burning Desires’ aan de kaak stelt: levenskeuzes, wat maakt geluk, draait om het om resultaat of we de weg ernaartoe?

Nog een mooi detail: ‘Burning Desires’ is niet alleen op tekstueel gebied een zwaargewicht. De plaat is geproduceerd door Adam Grahn van Royal Republic in Zweden.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer