loading
TIM AKKERMAN & THE IVY LEAGUE
18 januari 2020

TIM AKKERMAN & THE IVY LEAGUE

Tickets kopen 18 januari 2020
Vvk 13,-
DEUR 16,50
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre ROCK/POP
Waar De Kroepoekfabriek

Op zaterdag 18 januari staan Tim Akkerman & The Ivy League op het podium van De Kroepoekfabriek. Tijdens deze avond zullen ze hun album ‘Lions Don’t Cry’ spelen. Dit album is een steengoede rockplaat, maar de muziek bevat een emotionele lading. Tim Akkerman omschrijft het album als volgt: ‘Lions Don’t Cry klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen’. Kom deze bijzondere avond ervaren in De KF!

Je zou denken dat als je al twintig jaar muziek maakt, een nieuw album releasen niet meer heel spannend is. Niks is echter minder waar voor de Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt omdat hij met deze release iets doet wat hij nog nooit gedaan heeft.

Wie zijn nieuwe plaat Lions Don’t Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met ‘Tim Sings The Boss’, waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.

Lions Don’t Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don’t Cry: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan – het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen.

Wat Tim ook nog nooit gedaan heeft, is zijn band op de voorgrond zetten. Na bijna tien jaar samen spelen, kriskras door heel Nederland, is zijn vaste band een hechte vriendengroep geworden. Niet meer dan logisch om dan als één geheel naar buiten te treden. Vanaf de release van eerste single Underestimate gaat de band als ‘Tim Akkerman & The Ivy League’ door het leven. Of, zoals Tim zelf zegt: ‘Als het goed voelt, moet je het gewoon doen.’

En dat de situatie in een notendop. Het voelt goed, en de band gaat het gewoon doen: een zeer persoonlijk album releasen, een tour als vriendengroep door heel Nederland, en tien nieuwe liedjes ten gehore te brengen die waarschijnlijk vele emotionele snaren gaan raken bij oude én nieuwe fans.
Ontzettend spannend, zelfs na twintig jaar muziek maken. Maar als het goed voelt…

Tim Akkerman & The Ivy League zijn:
Tim Akkerman – lead zanger/ gitaar
Evert Zeevalkink – gitaar
Sander Kalmeijer – bass/achtergrond vocalen
Willem van der Krabben – drums/achtergrond vocalen
Stef de Hond – keys/achtergrond vocalen

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer