loading
THE PROFESSIONALS (UK)
20 October 2019

THE PROFESSIONALS (UK)

Tickets kopen 20 October 2019
Vvk 15.00
DEUR 17.50
Open 20:00
Start 20:30 -
Genre PUNK
Waar De Kroepoekfabriek

Direct na het uiteenvallen van The Sex Pistols, startten gitarist en drummer Steve Jones en Paul Cook The Professionals. De nieuwe punkgroep bestond vervolgens drie jaar lang en met succes. Sinds 2015 is de band weer bij elkaar en op 20 oktober staat The Professionals in De Kroepoekfabriek.

THE PROFESSIONALS

In 1979, vrij kort na het uiteenvallen van de legendarische Britse punkgroep The Sex Pistols, ontstond The Professionals. De band, opgericht door Sex Pistols-gitarist Steve Jones en -drummer Paul Cook, bestond slechts drie jaar. In die jaren kwam Sex Pistols-frontman John Lydon (oftewel Johhny Rotten) in de spotlight terecht met zijn nieuwe band Public Image Ltd. De instrumentale kern van de Pistols kreeg lang niet de media-aandacht die Lydon wel kreeg. Daar tegenover staat dat The Professionals nog altijd een toegewijde fanbase heeft. Hun pakkie-an van de Britse punk staat anno 2019 nog steeds als een huis.

In oktober 2015 kwam The Professionals weer bij elkaar. Steve Jones werd vervangen door Tom Spencer. De reünieshow in de iconische 100 Club was uitverkocht en die show vormde de grondslag om de draad weer op te pakken.

Het jaar 2017 leverde een nieuwe release op van de band die nu getrokken werd door het trio Paul Cook, Paul Myers en Tom Spencer. Jones heeft zijn volledige fiat gegeven aan de nieuwe release en formatie en is zelf ook op het album terug te horen.

De nieuwe plaat ‘What in the World’ werd lovend ontvangen door de pers en de langspeler is benoemd tot album van het jaar door het Vive Le Rock Magazine. op het album zijn nogal wat gastbijdragen terug te horen: Dugg McKagan (Guns ‘n Roses), Phil Collen (Def Leppard) en natuurlijk Steve Jones, om er maar een paar te noemen.

Tijdens deze show op 20 oktober kan je punk van de oude, Britse stempel terughoren, maar dan wel helemaal van deze tijd!

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer