loading
THE LOCK KEEPERS – JP HARRIS & THE TOUGH CHOICES (US)
24 augustus 2017

THE LOCK KEEPERS – JP HARRIS & THE TOUGH CHOICES (US)

Tickets kopen 24 augustus 2017
Vvk 16.00
Deur 16.00
Open 19:45
Start 20:15 - 02:00
Genre COUNTRY
Waar De Kroepoekfabriek

In samenwerking met De Kroepoekfabriek presenteren The Lock Keepers op donderdag 24 augustus niemand minder dan countryfenomeen JP Harris met support van Miss Tess.

JP HARRIS

Het verhaal van JP Harris is iets wat je alleen kent uit de betere boeken. Een verhaal van hard werken, reizen, avontuur en afzien. Zijn ouders besloten dat, na zes generaties in Alabama te hebben gewoond, het tijd was om elders werk te zoeken. De bestemming was Californië en later Nevada. Op zijn veertiende verliet J.P. het ouderlijk huis. Hij reisde door op de vrachttreinen te springen en zijn huisraas bestond uit weinig meer dan een slaapzak en backpack. Uiteindelijk belandde hij in het noord-oosten van de VS, alwaar hij aan de slag ging op de grote boerderijen, als houthakker, timmerman en machinebediende. In de tussentijd speelde hij veel gitaar.

In 2011, na twee jaar weinig met muziek te hebben gedaan, reisde J.P. af naar Louisiana in het zuiden. Aldaar nam hij in drie dagen met enkele vrienden een album op, in een oude Cajun hut. Dat bewoog hem ertoe te verhuizen naar muziekhoofdstad Nashville, Tennessee.

Al snel volgde zijn debuutplaat ‘I’ll Keep Calling’ in 2012. Verrassend genoeg (er waren geen grote derde partijen betrokken) wist de plaat de prijs voor beste country album in de wacht te slepen van zowel The Nashville Scene als bij de Independent Music Awards. Ook oogstte het album veel lof op internet en in de kranten en magazines.

Zijn laatste album ‘Home Is Where The Hurt is’ staat bol van de samenwerkingen met beroemde muzikanten uit de Nashvillescene. Muzikanten die niet van het conservatorium komen, maar gepokt en gemazeld zijn door de vele kilometers die zij als muzikanten hebben gemaakt, zowel fysiek als emotioneel. De plaat wordt extra gesierd door het werk van JP’s band The Tough Choices.

Wanneer JP niet speelt doet hij precies wat je van hem verwacht: een oud huis repareren, hout splijten in de tuin of zoekend naar zaken die hij kan hergebruiken.

SUPPORT: MISS TESS

Miss Tess komt uit Maryland, VS en had een jeugd vol muziek: in slaap gezongen met oude Amerikaanse folkliedjes, pianolessen en een 30’s swingband die oefende in de kelder van het ouderlijk huis. Al snel verdiepte ze zich in jazz en blues en verhuisde ze als volwassene naar Nashville Tennessee. Haar muziek is rauw, doordrenkt met klassieke country, zuidelijke R&B, New Orleans jazz en swing en wat rock ‘n roll.

 

Dit concert wordt georganiseerd door The Lock Keepers in samenwerking met De Kroepoekfabriek. Kaarten zijn ook te reserveren bij The Lock Keepers voor 15 euro, zonder servicekosten. 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

Facebook

  • Skapiche?! + Skandaal + Stenchtown | ZA 7-7-2018 79 foto's
    di 10 juli 2018 Bekijk album
  • KF Allstars: Loose 'n Loud | VR 6-7-2018 38 foto's
    ma 9 juli 2018 Bekijk album
  • Cordovas + Joana Serrat | VR 22-6-2018 37 foto's
    di 26 juni 2018 Bekijk album
ONDERHOUD AAN WEBSITE
vr 22 juni 2018 Lees meer
HELP MEE!
wo 25 april 2018 Lees meer
WERVING ZOMERCREW 2018 VAN START
di 13 maart 2018 Lees meer
MET JE ROTTERDAMPAS NAAR DE KF
ma 19 februari 2018 Lees meer
MEEDOEN AAN KF-ALLSTARS?
wo 7 februari 2018 Lees meer
OPENINGSTIJDEN MET DE FEESTDAGEN
ma 18 december 2017 Lees meer
RORY DICKHOFF NIEUWE MANAGER KF
vr 15 december 2017 Lees meer
MAAK KENNIS MET RORY
vr 15 december 2017 Lees meer