loading
THE BOOTLEG BEACH BOYS
22 February 2019

THE BOOTLEG BEACH BOYS

Tickets kopen 22 February 2019
Vvk 18.00
DEUR 20.00
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre POP, SURF, SIXTIES
Waar De Kroepoekfabriek

Na een reeks uitverkochte club- en theatershows in de Benelux, Ierland, UK en Australië komen The Bootleg Beach Boys op vrijdag 22 februari naar De Kroepoekfabriek.

THE BOOTLEG BEACH BOYS

De tributeband is afkomstig uit Ierland. Hun zeer succesvolle eerbetoon aan California’s beroemdste band gooit hoge ogenin zowel Ierland als het Verenigd Koninkrijk. The Bootleg Beach Boys brengen een zonovergoten selectie van de harmonieuze west coast songs van The Beack Boys, waarmee ze de geest van de 1960’s American Dream volledig terughalen. De show wordt ondersteund met historisch foto- en filmmateriaal van de originele band. Surffavorieten als ‘Surfin’ Safari’ en ‘Surfer Girl’, autorockers als ‘Fun Fun Fun’, natuurlijk klassiekers als ‘God Only Knows’, ‘Good Vibrations’ en ‘Help Me Rhonda’, maar daarnaast ook meer cultfavorieten van albums ‘Pet Sounds’ en ‘Smile’.

Ze klinken identiek aan The Beach Boys en ze zien er ook nog eens exact uit als The Beach Boys: The Bootleg Beach Boys zorgen voor een memorabele avond en een prachtig eerbetoon aan meer dan vijftig jaar Beach Boys.

 

THE BEACH BOYS

De hitmachine uit de sixties ontstond in 1961 en bracht in hoog tempo albums en singles uit. De nummers borduren vooral voort op de op dat moment populaire surfmuziek, aangevuld met harmonieuze samenzang. Bandleider was Brian Wilson. Aanvankelijk bassist en een zanger, vanaf de derde plaat het meesterbrein achet de schermen. Hij fungeerde als componist en producer. Onder zijn leiding verscheen ‘Pet Sounds’ in 1966. Het album wordt door in -elk geval- magazine Rolling Stone gezien als de op-één-na beste plaat ooit gemaakt. Dit album zorgde ook voor een golf van succes in Europa.

Beoogd opvolger ‘Smile’ zou, als het aan Wilson lag, daar nog eens over heen gaan. Door een te hoge lat, met te gecompliceerde arrangementen, teveel studiomusici en tanend enthousiasme onder de feitelijke bandleden, kwam het album nooit uit. Wel zijn vele tracks in opvolgende jaren uitgebracht op andere albums (‘Smile’ zou uiteindelijk door Wilson zelf in 2004 volledig afgemaakt worden). Wilson trok zich na het gefaalde ‘Smile’ terug en raakte in een depressie. De groep beleefde een aantal onstuimige jaren en vervolgens een heropleving, wat in 1971 resulteerde in album ‘Surf’s Up’. Dit is volgens velen het hoogtepunt in het oeuvre van de band. In deze tijd werd ook duidelijk dat de andere bandleden, naast Brian Wilson zelf, ook goede songwriters waren.

Vanaf 1972 was het succes definitief tanende. De weg naar beneden werd ingezet door het vertrek van gitarist Bruce Johnston en het latere ontslag van manager Rieley. Hoewel Brian Wilson terugkeerde in ’76, werden de hoge verwachtingen niet waargemaakt. De band bestond nog wel en bracht uiteindelijk in 1996, na vijfendertig jaar Beach Boys, naar wat bleek het laatste studioalbum uit. Dit mede door het overlijden van Carl Wilson, medeoprichter en gitarist, in 1998.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer