loading
SMOOTH HOUND SMITH (USA)
31 January 2020

SMOOTH HOUND SMITH (USA)

Tickets kopen 31 January 2020
Vvk 12.00
DEUR 14.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre AMERICAN ROOTS
Waar De Kroepoekfabriek

We sluiten de maand januari op vrijdag 31 januari af met een show van Smooth Hound Smith, afkomstig uit East Nashville. Het derde album van het American roots duo kwam afgelopen augustus uit en kreeg tal van lovende reacties.

Smooth Hound Smith

Smooth Hound Smith is een Amerikaanse roots en rockband opgericht door het stel Zack Smith en Caitlin Doyle-Smith. Ze spelen niet alleen de blues, ook country benaderen ze stampvoetend alsof ze dwars door het hout van de veranda heen willen. Opgericht in 2012, en dus gevestigd in East Nashville, TN, nemen ze een gevarieerde en unieke stijl op van folky, garage-infused ritme & blues. Een moderne interpretatie van vroege blues, soul en rock ‘n’ roll muziek die teruggrijpt naar de tradities van wazige volksliedjes op de veranda evenals rauwe juke-joints in de steegjes

De band heeft al meer dan 200.000 kilometer op het wegdek afgelegd, om meer dan achthonderd shows te spelen in Amerika, Canada en Europa. Dit alles deden ze in de afgelopen vijf jaar. Naast hun eigen optredens als headliner, tourden ze ook mee als support van Dixie Chicks, The Record Company, The Secret Sisters, Lindi Ortega, Anders Osborne en Jamestown Revival.

Onlangs is hun derde plaat ‘Dog in a Manger’ verschenen. Het album is een heerlijke mix van roots rock, r&b, pop, folk, country en blues en maakt een reis hoorbaar die gevuld is met ups & downs, omwegen en demonen.Van subtiel rinkelde akoestische snaren, tot knallend geluid uit de elektrische gitaar; dit album geeft het ruige terrein van het leven weer.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer