loading
THE REAL MCKENZIES + JACKLUST
5 augustus 2018

THE REAL MCKENZIES + JACKLUST

Tickets kopen 5 augustus 2018
Vvk 16.00
Deur 18.50
Open 20:30
Start 21:00 - 01:00
Genre FOLKPUNK
Waar De Kroepoekfabriek

Yes, The Real McKenzies komen naar Nederland en De KF. Doedelzakken, whisky, punk. Bring it on. Op zondag 5 augustus gaat het gebeuren. Jacklust verzorgt de support!

THE REAL MCKENZIES

‘Doedelzakken en whisky’ hint dan wel naar Schotland, maar niks is minder waar. The Real McKenzies komt uit Vancouver, Canada. De Celtic punkband zorgt al 26 jaar voor flashbacks van hoge kliffen, vaten whisky, ruige zeeën en bebaarde mannen.

Het idee voor de band onstond toen frontman Paul McKenzie uit twee verschillende kamers de Sex Pistols en Andy Stewart hoorde. Bekende tracks werden vervolgens verbouwd tot Schote parels waarbij er in kilt werd opgetreden. Om de grap compleet te maken volgde al snel een doedelzak als toevoeging. Hoewel niet geheel nieuw, was de doedelzak in de popmuziek niet bepaald een vaak gebruikt instrument. Gat in de markt dus. Cheesy? Gimmick? Misschien. Maar wel enorm vermakelijk. En laat dat nu net het idee zijn achter The Real McKenzies!

Sinds de oprichting in 1992 is zanger Paul McKenzie de grote constante factor in de band en naar eigen zeggen hebben meer dan honderd muzikanten ooit opgetreden met de McKenzies. Die hebben gezorgd voor maar liefst negen studioalbums, twee livealbums en heel veel optredens. De meest recente release, Rats in the Burlap (2015), is afkomstig van het beroemde Fat Wreck Chords van NOFX-frontman Fat Mike. De band deelde het podium met NOFX, Voodoo Glow Skulls, Rancid, Pennywise, Iers broertje Flogging Molly, Metallica en The Misfits.

De McKenzies zijn als whisky: ze worden alleen maar beter naarmate de tijd verstrijkt.

 

Jacklust

Thrashy riffs, punk, sleaze en een flinke dosis backing vocals; dat is Jacklust. De in 2011 opgerichte band begon op de Zadkine Popacademie en heeft inmiddels al meer dan 250 keer opgetreden, waaronder op Baroeg Open Air. De mannen staan bekend om hun energieke optredens met strakke uitvoering, waar af en toe niet aan een bierdouche te ontkomen is. Ook de kenner is fan van Jacklust, als we de vele reviews moeten geloven.

‘De punky sleaze ‘n’ roll klinkt lekker ranzig, maar wordt gelukkig wel strak gespeeld” – Aardschok
” Lekker ruige hardrock/sleaze met een punksausje die je meteen aanzet een koud pilsje uit de koelkast te rukken, te ontkurken en aan de mond te zetten. ” – Popunie

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Nieuwe Vangst: Bear Valour + Marle Thomson | VR 12-10-2018 37 foto's
  ma 15 oktober 2018 Bekijk album
 • WTF Fest: World Negation, Probation e.v.a | ZA 6-10-2018 23 foto's
  ma 8 oktober 2018 Bekijk album
 • The Animals & Friends | VR 05-10-2018 18 foto's
  ma 8 oktober 2018 Bekijk album
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer
PODIA TEGEN EENZAAMHEID
vr 21 september 2018 Lees meer
KAARTEN KOPEN BIJ DE PLATENREUS
vr 14 september 2018 Lees meer
Muziek bij de Buren keert terug naar Vlaardingen
di 11 september 2018 Lees meer
KORTINGEN OP EVENEMENTEN TIJDENS UITTERRAS
do 23 augustus 2018 Lees meer