loading
PIETERNEL, JUDY BLANK EN MEER | NASHVILLE NOW
8 December 2019

PIETERNEL, JUDY BLANK EN MEER | NASHVILLE NOW

Tickets kopen 8 December 2019
Vvk 13.00
DEUR 14.00
Open 20:00
Start 20:30 -
Genre COUNTRY & AMERICANA
Waar De Kroepoekfabriek

Zondag 8 december staat er Nashville Now op het programma. Pieternel, Judy Blank en Lovers and Lions laten horen in hoeverre zij beïnvloed zijn door namen als Bonnie Raitt, Dolly Parton en Chris Stapleton. Smullen voor de country- en americanaliefhebber!

NASHVILLE NOW

Anno 2019 is de Nashville sound terug van nooit geweest. Op uitnodiging van Pieternel, de avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam, laten hedendaagse popmuzikanten horen in hoeverre zij beïnvloed zijn door namen uit de VS. Maar vooral op welke manier zij deze invloeden doorvertalen naar hun eigen liedjes.

JUDY BLANK & PIETERNEL

Pieternel en Judy Blank namen beiden hun album op in het mekka van de americana: Nashville, Tennessee. Hun muziek is, naar goed gebruik, zeer verhalend en de typische twanggeluiden uit het zuiden hoor je terug in de pure americanamuziek.

Het nummer ‘Mary Jane’ van Judy Blanks plaat ‘Morning Sun’ was een nieuw begin. De track werd een hit op Radio 2. Sir Elton John himself plaatste het nummer ‘1995’ op zijn persoonlijke Spotify playlist en ze trad op in Ziggo Dome, South by Southwest (SXSW) in Texas en was het voorprogramma van Wilco.

Pieternel op haar beurt tourde al intensief langs de clubs en theaters. Ze werd als enige buitenlandse act uitgenodigd op het Brooklyn Americana Fest en Mind Noises Network in de VS complimenteerde haar met haar album met de woorden “this sounds like it could have been born in the heart of the American Country scene, not Holland’s Amsterdam. “

 

LOVERS & LIONS

De laatste toevoeging op de line-up, Lovers and Lions, is en trio dat de formule ‘thee chords and the truth’ hanteert. Leroy, Hester en Rosalie startten met niets meer dan een ukulele, gitaar en piano. In die setting merkten ze dat hun gezamenlijk stem hun grootste wapen is.

 

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer