loading
NIEUWE VANGST: MANTRA + STORKSKY
1 June 2018

NIEUWE VANGST: MANTRA + STORKSKY

Tickets kopen 1 June 2018
Vvk 6.00
DEUR 8.50
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre PSYCH GRUNGE + STONER
Waar De Kroepoekfabriek

Wat gebeurt er als een onhoudbare kracht botst met een onbeweeglijk object?
We gaan het zien, want Storksky en Mantra bundelen dit voorjaar hun krachten op het podium en gaan de titanenstrijd aan in de rock-spelonken van Nederland, waaronder De Kroepoekfabriek op vrijdag 1 juni. Stijlen gaan clashen, bier gaat vloeien en liefdesbabies zullen worden verwekt in een maalstroom van gitaargeweld.

STORKSKY & MANTRA slaan de handen ineen voor een unieke serie concerten die je niet mag missen. Niemand is support voor de ander. Het is gewoon tijd om de ballen te laten zien en de laatst optredende band zorgt er maar gewoon voor dat de eerste band overtoffen wordt. Dat belooft dus een stevige Nieuwe Vangst te worden.

NIEUWE VANGST

Programmeur ben je omdat je flink op de hoogte bent van muziek en je het kaf van het koren kan scheiden. Bij Nieuwe Vangst hoor je de spannendste nieuwe muziek, uit de pap gevist door onze programmeur!

STORKSKY

Lomp, gruizig en hard. Storksky combineert mathrock, stoner en blues. Lage gitaarlijnen, lompe drums en falsetto vocalen vormen zo een volwassen klinkend geheel dat zich kan meten met Queens of the Stone Age, Muse, Death From Above 1979 en Royal Bood. En net als de laatste twee bands is ook Storksky een duo.

In 2016 kwam de eerste EP uit. Die kwam tot stand met medewerking van zes bekende drummers, waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim van Delft (De Staat) en Jesper Alberts (Paceshifters). De korte plaat kreeg lyrische reviews, wat het duo een plek bezorgde op festivals als Pinkpop, Zwarte Cross en Big Rivers. Ook de Popronde liep warm voor de band: Storksky was een van de meest geboekte acts op het rondreizende festival.

April 2018 is de maand met de volgende mijlpaal. Dan volgt de tweede EP. Op de speler staan weer verassende gastmuzikanten, maar dan wel in de eigen Storksky-sound.

MANTRA

Mantra is alles behalve repetitief. Dit jonge viertal maakt ruwwweg een mix van Nirvana en Sleepy Sun. Modderdik aangezette psychedelische grunge met harmonieuze klanken, rauwe zang en scheurende gitaren.

De band ontstond in de krochten en kroegen van Haarlem. Inmiddels staan zalen als Paradiso, de Melkweg, Bevrijdingspop en Patronaat al op het cv. En wat zeggen de kenners?

Het is een tijdje geleden dat een band in Haarlem zoveel opwinding onder tieners en twintigers bewerkstelligd als Mantra.” – Maarten Claus (Haarlems Dagblad)

Goed gitaargeluid, frisse sound. Hier staat ├ęcht een band. Vier jongens die in een garage iets hebben bedacht en dat nu laten zien.” – Jury Rob Acda Award

Ze speelden het hardst, oogden het coolst, suggereerden een aangenaam nonchalant ‘sloppy’ attitude en hadden de gezonde ‘fuck you’ uitstraling die alle goede rock-‘n-roll kenmerkt.” – Peter Bruyn (Haarlems Dagblad)

 

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • Let op: er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer (vanaf Schiedam Centrum). Check van tevoren je route en tijden! Metrostation Vijfsluizen is wel bereikbaar. Neem vanaf daar RET Lijn 57 naar Westerhoofd en stap uit op Vlaardingen Centrum.
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer