loading
NIEUWE VANGST: MANTRA + STORKSKY
1 juni 2018

NIEUWE VANGST: MANTRA + STORKSKY

Tickets kopen 1 juni 2018
Vvk 6.00
Deur 8.50
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre PSYCH GRUNGE + STONER
Waar De Kroepoekfabriek

Wat gebeurt er als een onhoudbare kracht botst met een onbeweeglijk object?
We gaan het zien, want Storksky en Mantra bundelen dit voorjaar hun krachten op het podium en gaan de titanenstrijd aan in de rock-spelonken van Nederland, waaronder De Kroepoekfabriek op vrijdag 1 juni. Stijlen gaan clashen, bier gaat vloeien en liefdesbabies zullen worden verwekt in een maalstroom van gitaargeweld.

STORKSKY & MANTRA slaan de handen ineen voor een unieke serie concerten die je niet mag missen. Niemand is support voor de ander. Het is gewoon tijd om de ballen te laten zien en de laatst optredende band zorgt er maar gewoon voor dat de eerste band overtoffen wordt. Dat belooft dus een stevige Nieuwe Vangst te worden.

NIEUWE VANGST

Programmeur ben je omdat je flink op de hoogte bent van muziek en je het kaf van het koren kan scheiden. Bij Nieuwe Vangst hoor je de spannendste nieuwe muziek, uit de pap gevist door onze programmeur!

STORKSKY

Lomp, gruizig en hard. Storksky combineert mathrock, stoner en blues. Lage gitaarlijnen, lompe drums en falsetto vocalen vormen zo een volwassen klinkend geheel dat zich kan meten met Queens of the Stone Age, Muse, Death From Above 1979 en Royal Bood. En net als de laatste twee bands is ook Storksky een duo.

In 2016 kwam de eerste EP uit. Die kwam tot stand met medewerking van zes bekende drummers, waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim van Delft (De Staat) en Jesper Alberts (Paceshifters). De korte plaat kreeg lyrische reviews, wat het duo een plek bezorgde op festivals als Pinkpop, Zwarte Cross en Big Rivers. Ook de Popronde liep warm voor de band: Storksky was een van de meest geboekte acts op het rondreizende festival.

April 2018 is de maand met de volgende mijlpaal. Dan volgt de tweede EP. Op de speler staan weer verassende gastmuzikanten, maar dan wel in de eigen Storksky-sound.

MANTRA

Mantra is alles behalve repetitief. Dit jonge viertal maakt ruwwweg een mix van Nirvana en Sleepy Sun. Modderdik aangezette psychedelische grunge met harmonieuze klanken, rauwe zang en scheurende gitaren.

De band ontstond in de krochten en kroegen van Haarlem. Inmiddels staan zalen als Paradiso, de Melkweg, Bevrijdingspop en Patronaat al op het cv. En wat zeggen de kenners?

Het is een tijdje geleden dat een band in Haarlem zoveel opwinding onder tieners en twintigers bewerkstelligd als Mantra.” – Maarten Claus (Haarlems Dagblad)

Goed gitaargeluid, frisse sound. Hier staat ├ęcht een band. Vier jongens die in een garage iets hebben bedacht en dat nu laten zien.” – Jury Rob Acda Award

Ze speelden het hardst, oogden het coolst, suggereerden een aangenaam nonchalant ‘sloppy’ attitude en hadden de gezonde ‘fuck you’ uitstraling die alle goede rock-‘n-roll kenmerkt.” – Peter Bruyn (Haarlems Dagblad)

 

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op: er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer (vanaf Schiedam Centrum). Check van tevoren je route en tijden! Metrostation Vijfsluizen is wel bereikbaar. Neem vanaf daar RET Lijn 57 naar Westerhoofd en stap uit op Vlaardingen Centrum.
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • ROOTSRIDERS | VR 09-11-2018 25 foto's
  di 13 november 2018 Bekijk album
 • Chris Coleman | WO 07-11-2018 12 foto's
  ma 12 november 2018 Bekijk album
 • Sounds of Seattle | ZA 03-11-2018 16 foto's
  ma 5 november 2018 Bekijk album
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer
PODIA TEGEN EENZAAMHEID
vr 21 september 2018 Lees meer
KAARTEN KOPEN BIJ DE PLATENREUS
vr 14 september 2018 Lees meer
Muziek bij de Buren keert terug naar Vlaardingen
di 11 september 2018 Lees meer
KORTINGEN OP EVENEMENTEN TIJDENS UITTERRAS
do 23 augustus 2018 Lees meer