loading
NIEUWE VANGST: ELECTRIC COMPANY + PEER
6 april 2018

NIEUWE VANGST: ELECTRIC COMPANY + PEER

Tickets kopen 6 april 2018
Vvk 8.00
Deur 10.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre BRITPOP
Waar De Kroepoekfabriek

Tijdens Nieuwe Vangst schotelen we je altijd knijtervers nieuw talent met grote potentie voor. Dit keer zijn dat de mod brothers (en sister) PEER en Electric Company op vrijdag 6 april. Een tour vol met nieuw materiaal. Britpop in een strak, modern indiejasje!

PEER

Het verhaal van de Middelburgse band PEER start in 2014 met het winnen van de Buma Music Academy Award en diverse regionale competities. Het jaar daarop brengt PEER voor het eerst muziek uit. Ook tijdens hun liveshows beginnen de vier bandleden steeds meer te groeien. Begin 2017 kondigt de band met het releasen van de single ‘I Dont Wanna’ hun debuut-EP Mad For It! aan, waarvoor ze de studio in zijn gedoken met producer Huub Reijnders en BLOF bassist Peter Slager. De EP verschijnt in het voorjaar van 2017 en bevat zeven krachtige, energieke nummers met refreinen die je de rest van de week niet meer uit je hoofd krijgt. De release blijft niet onopgemerkt en in de zomer speelt de band de festivals plat. Voor de video-opname van de single Emily reist de band af naar hun favoriete stad Liverpool, waar ze eerder dat jaar al speelden in de befaamde Cavern Club. Kort hierna is de band te gast bij De Wereld Draait Door. Momenteel werkt PEER aan nieuw materiaal waar ze tijdens deze tour een voorproefje van geven.

ELECTRIC COMPANY

De Utrechtse band rondom Zac Chapman heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan nieuwe nummers en een nieuwe bezetting. Met de komst van nieuwe drummer Quinten de Jongh en toetsenist Sophia Vernikov, waait er een frisse wind door de sound van de band. Electric Company is binnen zijn genre authentiek, maar klinkt nu moderner dan voorheen. Dankzij de livereputatie van de band schopte men het al tot voorprogramma’s, onder andere van DMA’s. De band heeft met een teaser track en een officiĆ«le single al een flinke duw gekregen op Spotify, vooral in het buitenland. In Nederland zette het gezelschap met een optreden op DWDD ook de eerste stappen naar groter succes. Zowel de muziek als de clips van Electric Company vormen een brug tussen Amerikaanse en Britse invloeden. De nieuwe single ‘Let’s Write Another Plan’ is gelijk ook de aankondiging van de debuut-EP Tailspin die op 4 april zal verschijnen.

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Exoplaneteers (CD-release) | ZA 12-1-2019 18 foto's
  ma 14 januari 2019 Bekijk album
 • Dag van de Popquiz | DO 27-12-2018 45 foto's
  di 8 januari 2019 Bekijk album
 • My Breath My Music | ZO 6-1-2019 101 foto's
  ma 7 januari 2019 Bekijk album
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer
PODIA TEGEN EENZAAMHEID
vr 21 september 2018 Lees meer
KAARTEN KOPEN BIJ DE PLATENREUS
vr 14 september 2018 Lees meer