loading
MELL
14 June 2019

MELL

Tickets kopen 14 June 2019
Vvk 9.50
DEUR 12.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre SOUL/POP
Waar De Kroepoekfabriek

MELL, voorheen Vintage Future & Mell, is de naam van het trio Ton Dijkman, Nico Brandsen en naamgeefster Mell. Op vrijdag 14 juni laat het trio, met kersvers album op zak, horen hoe goed hun retro soul- en popsound eigenlijk is. MELL zal niet de enige zijn die 14 juni op het podium van De Kroepoekfabriek staan. De support van deze avond wordt verzorgd door Marvin Dee Band

MELL

Een goede drie jaar geleden ontstond de formatie door het samengaan van Vintage Future met zangeres Mell. Vintage Future, bestaande uit Hammond-organist Nico Brandsen en drummer Ton Dijkman, kneedt al jarenlang aan hun eigen beats, sounds en songs. Niet onverdienstelijk: de heren speelden onder andere in formaties als Jan Akkerman, Barry Hay, Boris, Marco Borsato, Thé Lau, Candy Dulfer, Ilse DeLange, Kane en Angela Groothuizen.

Mell zelf startte op haar tiende met gitaarlessen en al snel kwam zang erbij. Na een (om medische redenen gestopte) opleiding als professioneel muzikant vond ze via een andere weg haar succes. De 3JS waren zeer gecharmeerd van de zangeres en daarom was ze in 2014 reeds het voorprogramma van de heren. De Volendamse deed ook mee aan The Voice of Holland 2015, waar ze door de keus van coach Marco het uiteindelijk aflegde tegen de dames van O’gene. Na haar aansluiting bij Vintage Future vond de groep zijn huidige vorm, raakte alles in een versnelling en zijn ze verder gegaan onder de naam MELL.

Singles als ‘Call My Name’ (2016), ‘High On Love’ (2017) en ‘Central Station’ (2018) wekten interesse en enthousiasme op. MELL werd ‘Nieuwe Naam’ bij NPORadio2 en in 2018 was de laatstgenoemde single Topsong op datzelfde station. De groep was onderdeel van de line-up van North Sea Jazz en MELL werkte samen met Douwe Bob en Piet Veerman (The Cats).

Marvin Dee Band

Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich een tijdje geleden terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt.

Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg.

De plaat zal medio 2019 verschijnen. Inmiddels zijn er al 3 singles verschenen. ‘Bolt Everything Down’, de eerste van de 3, werd heel goed ontvangen in de VS, UK, Duitsland en Spanje, waar hij de Nationale Radio haalde. In Nederland werd de band naar aanleiding van de tweede single, ‘Little Boy’ o.a. uitgenodigd op NPO Radio 1 en NPO Radio 5.

De release van de derde single, ‘Solid’ vierde de band op 15 maart groots met een show in de AFAS Live, Amsterdam, waar zij dezelfde avond de aftershow van hun grootste muzikale voorbeeld Dave Matthews Band mochten verzorgen.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer