loading
MAAIKE DEN DUNNEN | JAZZ IN TOWN
27 September 2019

MAAIKE DEN DUNNEN | JAZZ IN TOWN

Tickets kopen 27 September 2019
Vvk 14.00
DEUR 16.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre Jazz
Waar De Kroepoekfabriek

Op vrijdag 27 september staat singer-songwriter Maaike den Dunnen in De Kroepoekfabriek. De ”eigenwijze krullenbol” maakt jazz met een knipoog waar humor een belangrijke rol in speelt.

Maaike den Dunnen

De veelgeprezen Rotterdamse jazz-zangeres Maaike den Dunnen haalde met een combinatie van humor, lyriek en intelligentie al tweemaal het Amerikaanse jazzmagazine Downbeat met de vermelding ‘outstanding performance’. Met haar debuut album ‘Arrival’ ontving ze uitsluitend lovende recensies en tourde ze in tien landen op grote festivals (o.a. Ubud Village Jazz Festival, North Sea Jazz Festival). Ze werkt samen met jazzveteranen (o.a. Karel Boehlee, Frans van Geest, Tom Beek, Joost van Schaik, Mario Gonzi) en werkte in New York aan nieuw repertoire.

Op vrijdag 27 september presenteert Den Dunnen haar tweede album ‘Inner Space’: een intieme reis door de abstracte gevoelswereld die we allemaal hebben. Sterke eigen songs, met af en toe een verrassende cover. Haar poëtische teksten kruipen onder je huid en worden begeleid door een dromerig ‘chamber jazz’ geluid zonder drums. Een verhalende show: met intieme liedjes, een knipoog naar cabaret en een mooie spanningsboog.

‘Een album met een opvallende diepgang, van een geweldige zangeres en componist/arrangeur.’
– Jim McNeely

‘Maaike den Dunnen klinkt beter dan ooit op dit album. Fijnzinnige eigen nummers, stuk voor stuk prachtig uitgevoerd.’
– Norma Winstone

Eddy Nielsen Trio

Als support van Maaike den Dunnen zal het Eddy Nielsen Trio op vrijdag 27 september een aanvulling zijn op deze heerlijke jazz avond.

Het Eddy Nielsen Trio bestaat uit Jetse de Jong op piano, Thorsten Grau op drums en Eddy Nielsen op de contrabas. 

Dit trio is beïnvloed door pianotrio’s zoals Bobo Stenson Trio, Tord Gustavson en Esbjorn Svensson Trio. 

De eerste CD is in juli uitgekomen met 8 eigen composities die in het voorjaar zijn opgenomen, de composities verwijzen naar gebeurtenissen, plekken en herinneringen uit het leven van Eddy. Weemoed, lyrisme, verstilling en improvisatie zorgen er voor dat het trio een eigen geluid laat horen die het best te omschrijven is als noord europese geïmproviseerde muziek met sterke scandinavische invloeden.

Jazz in Town

Voor het programma Jazz in Town werken we samen met De Stadsgehoorzaal. Een programmaserie vol te gekke jazz in allerlei hoeken. Voor het gehele Jazz in Town programma zijn passe-partouts beschikbaar, tot 27 september. Losse toegang voor alle concerten kost je €94,50, met de passepartout betaal je slechts €60 euro. Een voordeel van bijna 35 euro! Haal je passe-partout hier.

 

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer