loading
JAN AKKERMAN
6 december 2019

JAN AKKERMAN

Tickets kopen 6 december 2019
Vvk 17.50
Deur 19.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre ROCK/JAZZ/BLUES
Waar De Kroepoekfabriek

Op vrijdag 6 december staat wereldgitarist Jan Akkerman op het podium van De Kroepoekfabriek. Hij behoort al ruim vijftig jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal bekende groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met verschillende nationale en internationale artiesten. Jan Akkerman weet altijd op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren. Door de combinatie van elementen uit verschillende muziekgenres belooft dit een unieke avond te worden. 

Al decennia lang is Akkerman op internationale podia te zien. Zo geeft hij meerdere malen concerten tijdens het Montreux Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival, maakt hij talloze tournees langs de Nederlandse theaters.  Podia in andere Europese landen en in Amerika zijn ook betreden. Verder brengen concerten hem ook naar landen als Rusland, Syrië, Indonesië en Japan.

Sinds 1968 maakt Akkerman een flinke stapel soloplaten, waarop hij zijn creativiteit de vrije loop laat gaan. Platenmaatschappij Red Bullet brengt in juli 2018 “The Complete Jan Akkerman” uit: een 26 cd tellende verzamelbox uit die zijn soloalbums bevat, alsmede zijn belangrijkste liveplaten, zijn werk van Johnny and his Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox en Focus én een cd vol nooit eerder uitgebracht materiaal.

Anno 2019 geldt Jan Akkerman nog steeds als de meest invloedrijke gitarist van Nederlandse bodem. Steeds opnieuw weet hij een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Zijn platen en concerten vormen daarvan een afspiegeling: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is. Zijn passie voor de gitaar deelt hij niet slechts met zijn huidige bandleden Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums), maar bovenal al jarenlang met zijn wereldwijde publiek.

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
 • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
 • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

 • CJ Ramone + DeeCRACKS | WO 31-7-2019 12 foto's
  do 1 augustus 2019 Bekijk album
 • Frontstreet + Puyn | ZA 13-7-2019 25 foto's
  ma 15 juli 2019 Bekijk album
 • Baby Shakes (USA) & Beach Coma | VR 12-7-2019 27 foto's
  ma 15 juli 2019 Bekijk album
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer