loading
INDIAN ASKIN
8 November 2019

INDIAN ASKIN

Tickets kopen 8 November 2019
Vvk 12.00
DEUR 14.00
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre INDIEROCK, ALTERNATIVE
Waar De Kroepoekfabriek

Indian Askin is een ware indierock hitmachine gebleken. Debuut ‘Sea of Ethanol’ resulteerde in een lading uitverkochte shows, een Edison Award en uitmuntende topografische kennis van Nederland, daar ze zo ongeveer overal in Nederland geweest zijn. Met album twee op zak zijn staan ze op vrijdag 8 november in De Kroepoekfabriek.

INDIAN ASKIN

‘Sea of Ethanol’ verscheen zo’n drie jaar geleden. Sindsdien staat het leven van Chino, Jasja, Ferry en Bart op zijn kop: een Edison Award, een constante tour die hen naast alle uithoeken van Nederland ook bracht naar Frankrijk, Engeland, Tsjechië en Duitsland en natuurlijk een dosis inspiratie voor een tweede plaat. Daar alcohol op het eerste album al een prominente rol speelde in de teksten, vindt dat thema ook zijn weg naar naar album nummer twee.

‘Another Round’ is namelijk het eindproduct van hondertwintig shows in slechts negen maanden. Een vriendengroep die elkaar door en door kent, lacht om dezelfde grappen en hondertwintig sterke verhalen op zak heeft, vol slapeloze nachten en alcohol.

Chino:”Waar Sea of Ethanol ophoudt, gaat ‘Another Round’ zonder schaamte verder over dealen met depressies, alcoholisme en verlatingsangst.” “Separation” en “I Feel Something” gaan letterlijk over Chino’s verlatingsangst. ‘On and On’ gaat over alcoholisme. Het nieuwe feestje, het nieuwe biertje, opnieuw en opnieuw.”

De tweede plaat, ‘Another Round’, is veel meer een ‘bandplaat’ geworden dan die eerste. Chino: “Voor het debuut had ik alles zelf opgenomen in het wat crappy Fruity Loops. Nu is het hele album gezamenlijk opgenomen in Ableton en is het een stuk professioneler aangepakt”. Voor Bart is het grootste verschil vooral een rijker en gelaagder geluid. “Doordat we allemaal hebben meegeschreven en gespeeld, klinkt het volwassen, doordacht. Ik werd emotioneel van hoe we klonken toen ik de plaat voor het eerst hoorde.”

Dat komt ook omdat er nu met een producer is samengewerkt. In plaats van een producer die rechtbreit wat er in Fruity Loops er nogal krom uitkwam, is ‘Another Round’ direct goed aangepakt. Jasja: “Tegenwoordig kunnen we elkaar aanvullen. We zijn nu pas écht begonnen met muziek maken.”

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer