loading
IJZEREN MAAGDEN: ‘SEVENTH SON OF A SEVENTH SON’ + MR. MAN
20 oktober 2018

IJZEREN MAAGDEN: ‘SEVENTH SON OF A SEVENTH SON’ + MR. MAN

Tickets kopen 20 oktober 2018
Vvk 8.50
Deur 11.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre HEAVY METAL
Waar De Kroepoekfabriek

Het album ‘Seventh Son of a Seventh Son’ van metalhelden Iron Maiden is dit jaar 30 jaar oud. Reden genoeg voor de IJzeren Maagden om dit feit te vieren op zaterdag 20 oktober.

IJZEREN MAAGDEN

De Maagden ontstonden in 2010 vanuit de wens van een aantal muzikanten om Iron Maidens livealbum ‘Live After Death’ integraal te spelen. Het album was 25 jaar oud en een echte klassieker onder de hardrock- en metalliefhebbers. Na veel repeteren volgde het debuutoptreden. Dat bleek een bodem voor succes.

Acht jaar later is de band nog altijd samen en is ze een begrip geworden in de regio met een nogal groeiende schare fans. De grote plus aan de formatie is vooral dat de IJzeren Maagden niet proberen een exacte kopie te maken van dat wat Iron Maiden doet. Er wordt gezocht, geprobeerd en vooral ook gekozen voor niet altijd voor de hand liggende nummers, al worden de classics niet geschuwd.

Voor dit optreden is de band gedoken in het conceptalbum ‘Seventh Son of A Seventh Son’. Een Maiden-plaat die – voor Iron Maiden – vrij progressief is. Dat betekent: veel toetsen. Om de plaat tot in detail te recreeeren is de hulp van een toetsenist ingeroepen.

Iron Maiden

We houden we het kort, want wie kent Iron Maiden nu niet? De band, opgericht in 1975, is naast namen als Metallica, Slayer en Guns ‘n Roses één van de succesvolste en bekendste hardrock-/metalbands ter wereld. Met klassiekers als ‘The Number of the Beast’, ‘Run to the Hills’, ‘Hallowed Be Thy Name’, ‘Wasted Years’, ‘Can I Play with Madness’, ‘The Evil that Men Do’, ‘2 Minutes to Midnight’, ‘The Trooper’ en ‘Fear of the Dark’ hebben ze een onmiddellijk herkenbaar geluid gemaakt. De kenmerkende, bijna galoperende ritmes, vaak hoge zang, en de bijna klassiek aandoende, extreem melodieuze gitaarpartijen zijn hun trademark geworden. Ken je ze niet van hun muziek, dan wellicht omdat zanger Bruce Dickinson de band nog wel eens rondvliegt in hun eigen Boeing 747, de ‘Ed Force One’ (vernoemd naar bandmascotte Eddie). Zegt dit je nog niks, check dan de H&M. Ook Maiden is onderdeel van bandshirthype die je daar aantreft.

Mr. Man

De regionale rockers van Mr. Man zijn drie jaar geleden overgestapt van eigen materiaal naar rockcovers. Tijdens een optreden van deze band komen nummers van onder andere Whitesnake, Bon Jovi, Kiss en de Scorpions langs.
De band heeft al meerdere keren opgetreden met de IJzeren Maagden. Daarbij was Mr. Man al eerder te bewonderen in De Kroepoekfabriek, op Havenpop en spontaan midden op de Vlaardingse Hoogstraat voor een verjaardagsfeestje. Mr. Man is daar niet vies van.

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
 • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

 • Steffen Morisson 19 foto's
  ma 20 mei 2019 Bekijk album
 • Disco Fever Benefiet Party | VR 17-05-19 32 foto's
  ma 20 mei 2019 Bekijk album
 • Nieuwe Vangst | VR 10-05-19 17 foto's
  ma 13 mei 2019 Bekijk album
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer