loading
HOLLIS BROWN (USA)
28 September 2019

HOLLIS BROWN (USA)

Tickets kopen 28 September 2019
Vvk 12.50
DEUR 15.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre ROCK/AMERICANA
Waar De Kroepoekfabriek

De americanaband Hollis Brown uit New York komt met hun nieuwe album en een nieuwe liveshow naar De Kroepoekfabriek als onderdeel van hun Europese tour. Zaterdag 28 september zie je ze live!

HOLLIS BROWN

Queens, New York, kent een rijke muziekgeschiedenis. KISS. The Ramones, RUN-DMC, Simon and Garfunkel, Dee Snider. Perry Farrel en Tony Bennett. Hollis Brown, de groep die op zaterdag 28 september in De KF komt optreden, is ook afkomstig uit Queens. De nieuwe diverse plaat ‘Ozone Park’ is onlangs verschenen en zal tijdens hun Europese tour dus ook in de Vlaardingse zaal te horen zijn.

De band is gevormd door zanger, gitarist Mike Montali en leadgitarist Jonathan Bonilla. Daarnaast is Andrew Zehnal actief als drummer, speelt Adam Bock op de keys en wordt de bass bespeeld door Chris Urriola. Sinds 2013 brengt de formatie muziek uit en heeft Hollis Brown één EP en twee albums gereleased. Verder heeft de groep al op vele plekken in de VS en Europa gespeeld met hun tours.

Hollis Brown is dus een hardwerkende rock ’n roll band, een groep die voldoet aan de legacy van hun thuisstad, met een sound die lijkt op Citizen Cope, Counting Crows, Jackie Green en Jesse Malin. De nieuwe plaat Ozone Park heeft tien tracks met een divers geluid. Het album voelt als een spannende, variërende rit door opwekkende soulnummers als ‘Blood From a Stone’ en ‘Stubborn Man’, de ringende Amerikaanse gitaren tijdens ‘She Don’t Love Me Now’, het funky geluid van ‘Go For It’ en knallende hard rock die te horen is op ‘Bad Mistakes’.

‘Het voelt alsof we echt een van de laatste echt goede Amerikaanse rockbands zijn,’ aldus Montali. ‘Wanneer je rockmuziek speelt is het lastig om niet beschouwd te worden als een retroband of een throwbackband, puur omdat iemand je graag in een hokje wil plaatsen. Altijd word je vergeleken met een andere artiest of band, dat is prima, maar niet altijd. Ik denk dat wij een statement maken dat rockmuziek van tegenwoordig nog steeds net zo goed kan zijn als de acts uit het verleden.’

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer