loading
HABITANTS + OUR OCEANS
7 February 2020

HABITANTS + OUR OCEANS

Tickets kopen 7 February 2020
Vvk 9.00
DEUR 11.00
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre SHOEGAZE/POP/SINGER-SONGWRITER/POST-ROCK
Waar De Kroepoekfabriek

Vrijdag 7 februari hebben we twee meer dan te gekke artiesten op het programma. Het kersverse Habitants bestaat uit leden van o.a. The Gathering en Rosemary & Garlic en zoekt het in de dreampop, shoegaze en dark wave. Our Oceans mixt post-rock, shoegaze en progrock. Houd je van een beetje dromerig, dan ben je aan het juiste adres.

HABITANTS

Habitants werd opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten en in 2016 verscheen de eerste track, ‘Meraki’. Die release vormde het startschot van een crowdfundingscampagne waarbij fans uit meer dan veertig landen in slechts enkele dagen het geld bij elkaar brachten voor een debuutalbum. ‘One Self’ verscheen in oktober 2018 en ontving lovende recensies uit de hele wereld.

Op het album vindt men een mix van (alternatieve) dreampop, shoegaze en dark wave: een beetje donker, dromerig en een beetje retro dankzij de 80’s sound. Denk bij dat laatste aan bijvoorbeeld Slowdive. Zangeres Anne van den Hogen (Rosemary & Garlic) laat hier duidelijk horen dat haar zang heel goed past bij de melancholische en donkere sferen die we gewend zijn van The Gathering. Habitants laat je verdwalen in nieuwe werelden, dankzij de gitaargedreven soundscapes en dromerige zang.

De band bestaat verder uit gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire).

Persquotes over LP ‘One Self’:
> “Habitants managed to deliver a very powerful and emotional debut.” – Ultimate Guitar (USA)
> “Van een ongekende, pakkende en diepgravende schoonheid. Een droomdebuut!” – Subjectivisten (NL)
> “One Self is er een om stil van te worden.” – Metalfan.nl (NL)
> “One Self is an honest, heartbreaking beautiful work in both letters and composition” – Rockaxis (Chile)
> “Magnifique!” – L’Indépendant (F)

Our Oceans

Met een achergrond in voornamelijk de progrock weet Our Oceans heel goed wat ze doet. De invloeden daaruit worden vermengd met soundscapes, lange opbouw, melancholie, gitaarriffs en doordringende drumpartijen. In combinatie met de melodieuze zanglijnen zoekt Our Oceans continu naar de climax, zonder de dromerigheid uit het oog te verliezen.

De Nederlandse formatie bestaat uit Tymon Kruidenier (Cynix, Exivious), Robien Zielhorst (Cynic, metalband Onegodless) en Yuma van Eekelen (Pestilence). Hun debuut verscheen in 2015, na een succesvolle crowdfundingcampagne en werd goed ontvangen door fans én critici. Een tweede langspeler is in de maak: ‘While Time Disappears’.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer