loading
DULFER PLAYS BLUES
3 maart 2018

DULFER PLAYS BLUES

Tickets kopen 3 maart 2018
Vvk 16.00
Deur 18.50
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre FOLK, BLUES
Waar De Kroepoekfabriek

Hans Dulfer en zijn band zullen op zaterdag 3 maart een spiksplinternieuw programma brengen, waarbij ze het verhaal vertellen van Hans’ grote held Lead Belly (1885-1949). Lead Belly is onder andere de schrijver van hits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’, ‘Black Girl’ en ‘Goodnight Irene’.

LEAD BELLY

Lead Belly was de artiestennaam van Huddie William Ledbetter. Hij leefde van 1885 tot 1949. Hoewel inmiddels voor het grote publiek een vergeten naam, is deze zwarte zanger uit de VS een enorme inspiratie geweest voor en gecovered door artiesten als Bob Dylan, Nirvana, Mark Lanegan, Little Richard, Johnny Cash, Elvis, Tom Waits, Ram Jam en The White Stripes.

Zijn leven was een aanschakeling van hoogtepunten en dieptepunten. Als zoon van een boer werkte hij vooral op het land. Daarnaast speelde hij gitaar; zijn eerste gitaar verkreeg hij in 1903. Zijn muzikaliteit leverde hem zeker tweemaals zijn vrijheid op later in zijn leven. Lead Belly is namelijk meerdere malen achter de tralies terecht gekomen, onder andere voor een moord en een poging daartoe, en zijn gratieverzoeken verpakte hij in liedjes. Dat, of hij ontsnapte. Na de start van zijn eerste Europese tour in 1949 werd hij ziek en gediagnosticeerd met ALS. Hij overleed niet veel later, 64 jaar oud, in New York.

Tijdens de uitzitting van een straf in 1933 werd hij bezocht door John en Alan Lomax, met wie hij ging touren toen hij eenmaal vrij was. Een ander met wie hij veel samenwerkte was de muzikant Blind Lemon Jefferson. Belly’s muziek is vooral folk, vermengd met blues. Hij schreef of speelde klassiekers als ‘The House of The Rising Sun’ (ook bekend van The Animals), ‘The Midnight Special’ (ook gespeeld door CCR), ‘Cotton Fields’ (gecovered door o.a. Johnny Cash, CCR, Elvis en The Beach Boys), ‘Goodnight Irene’, ‘Black Girl’ (beter bekend als ‘Where Did You Sleep Last Night’, gecovered door o.a. Nirvana) en ‘Black Betty’ (bekend als hardrockclassic van Ram Jam).

HANS DULFER EN BAND

Hans Dulfer (1940) is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.
Dulfer heeft zijn hele carriere wegen gevonden om zijn persoonlijke muzikale visie naar een groot publiek te brengen. Met Dulfer als bekendste saxofonist van Nederland (op zijn dochter Candy na) hebben miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie. Of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle Dulfer van Big Boy of met zijn huidige danceband en zijn jazzband waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

Bezetting voor deze show:

 • Hans Dulfer – tenor sax
 • Koen Schouten – bariton sax
 • Jerome Hol – gitaar
 • Bas van Lier – Hammond orgel
 • tba – drums
 • Kim Hoorweg – zang

SUPPORT: MAARIS

MAARIS: een toffe zinnenprikkelende band uit het Groningse. Gevormd door een stel jonge muzikanten met als gemene deler liefde voor de blues en rock. Blues in de breedste zin van het woord! Verwacht van deze band bepaald geen standaard 12/8 riedels. Een eigen geluid wat de band in relatief korte tijd wist te ontwikkelen en wat eind oktober 2017 reeds heeft geleid tot de goed ontvangen debuut live EP ‘Time’ (in 432 Hertz).

Bezetting:

 • Mariska Brink – zang
 • Chiron Schut – gitaar
 • Pandu Windartono – drums
 • Arnout Arkenbout – Hammond orgel

 

 

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op: er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer (vanaf Schiedam Centrum). Check van tevoren je route en tijden! Metrostation Vijfsluizen is wel bereikbaar. Neem vanaf daar RET Lijn 57 naar Westerhoofd en stap uit op Vlaardingen Centrum.
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • ROOTSRIDERS | VR 09-11-2018 25 foto's
  di 13 november 2018 Bekijk album
 • Chris Coleman | WO 07-11-2018 12 foto's
  ma 12 november 2018 Bekijk album
 • Sounds of Seattle | ZA 03-11-2018 16 foto's
  ma 5 november 2018 Bekijk album
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer
PODIA TEGEN EENZAAMHEID
vr 21 september 2018 Lees meer
KAARTEN KOPEN BIJ DE PLATENREUS
vr 14 september 2018 Lees meer
Muziek bij de Buren keert terug naar Vlaardingen
di 11 september 2018 Lees meer
KORTINGEN OP EVENEMENTEN TIJDENS UITTERRAS
do 23 augustus 2018 Lees meer