loading
DOG EAT DOG TRIBUTE: ALL BORO KINGS
14 september 2018

DOG EAT DOG TRIBUTE: ALL BORO KINGS

14 september 2018
Vvk GRATIS
Deur GRATIS
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre HIPHOP/HARDCORE
Waar De Kroepoekfabriek

Dog Eat Dog was één van de eerste bands die hardcore (punk) mengde met hiphop. Die formule heeft een flink aantal mensen geinspireerd en de sound blijft tot op de dag van vandaag relevant. Een groep superfans neemt nu het initiatief om het album ‘All Boro Kings’ op een voetstuk te plaatsen tijdens die gratis tribute op vrijdag 14 september.

René, Larry, Kevin, Martin, Wijnand en Martijn mag je gerust superfans noemen. Als trotse bezitter van de eerste EP ‘Warrant’ trok Martijn met een vriend naar Baroeg om Dog Eat Dog te zien. Als nog vrij onbekende band stonden ze voor een rustige zaal, en de pit bestond uit de twee mannen: Martijn en de betreffende vriend. Het fanatisme viel ook op bij de band zelf op, wat resulteerde in een uitje naar de Blokhut. Sindsdien is er een vriendschap tussen de heren en Dog Eat Dog ontstaan.

Toen een jaar later het doorbraakalbum ‘All Boro Kings’ uitkwam, stonden de heren overal vooraan, inmiddels bij uitverkochte zalen. Dog Eat Dog achterna reizend, met een tentje, hier en daar een gastenlijstplek op jacht naar het avontuur. Het is dan ook niet echt een verrassing dat twee van de tributebandleden, Martijn en René, het hondenhoklogo van Dog Eat Dog op hun been getatoeëerd hebben.

Uit pure liefhebberij organiseren René, Larry, Kevin, Martin, Wijnand en Martijn nu een spontane, eenmalige tributeshow!

Dog Eat Dog

Als één van de eerste bands die hardcore mengde met hiphop, had Dog Eat Dog een gouden combinatie in handen. Sinds begin jaren ’90 trekken ze vanuit thuisbasis New Jersey de wereld over. De eerste EP ‘Warrant’ (1993) gaf ze een vrijbrief om Europa door te trekken.

Echter, toen opvolger en debuutalbum ‘All Boro Kings’ verscheen was het hek echt van de dam. Met de komst van een saxofoon in hun muziek kreeg de band nog meer smoel. Door met metalband Biohazard op tour te gaan als support, lanceerden ze zichzelf en hun nieuwe plaat naar een nieuwe status. Ze kregen veel airplay op o.a. MTV Europe en werden vereeuwigd in Beavis & Butthead. Met opvolgers ‘Play Games’, ‘Amped’ en Walk With Me’ werd er nog flink geëxperimenteerd met de sound. Zo vonden elementen uit de funk en ska ook een plekje op de platen. Tot op de dag van vandaag is Dog Eat Dog nog actief en treden ze op.

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Skapiche?! + Skandaal + Stenchtown | ZA 7-7-2018 79 foto's
  di 10 juli 2018 Bekijk album
 • KF Allstars: Loose 'n Loud | VR 6-7-2018 38 foto's
  ma 9 juli 2018 Bekijk album
 • Cordovas + Joana Serrat | VR 22-6-2018 37 foto's
  di 26 juni 2018 Bekijk album
ONDERHOUD AAN WEBSITE
vr 22 juni 2018 Lees meer
HELP MEE!
wo 25 april 2018 Lees meer
WERVING ZOMERCREW 2018 VAN START
di 13 maart 2018 Lees meer
MET JE ROTTERDAMPAS NAAR DE KF
ma 19 februari 2018 Lees meer
MEEDOEN AAN KF-ALLSTARS?
wo 7 februari 2018 Lees meer
OPENINGSTIJDEN MET DE FEESTDAGEN
ma 18 december 2017 Lees meer
RORY DICKHOFF NIEUWE MANAGER KF
vr 15 december 2017 Lees meer
MAAK KENNIS MET RORY
vr 15 december 2017 Lees meer