loading
DOG EAT DOG TRIBUTE: ALL BORO KINGS + 90’S ALTERNATIVE
14 september 2018

DOG EAT DOG TRIBUTE: ALL BORO KINGS + 90’S ALTERNATIVE

14 september 2018
Vvk GRATIS
Deur GRATIS
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre HIPHOP/HARDCORE
Waar De Kroepoekfabriek

Dog Eat Dog was één van de eerste bands die hardcore (punk) mengde met hiphop. Die formule heeft een flink aantal mensen geinspireerd en de sound blijft tot op de dag van vandaag relevant. Een groep superfans neemt nu het initiatief om het album ‘All Boro Kings’ op een voetstuk te plaatsen tijdens die gratis tribute op vrijdag 14 september.

René, Larry, Kevin, Martin, Wijnand en Martijn mag je gerust superfans noemen. Als trotse bezitter van de eerste EP ‘Warrant’ trok Martijn met een vriend naar Baroeg om Dog Eat Dog te zien. Als nog vrij onbekende band stonden ze voor een rustige zaal, en de pit bestond uit de twee mannen: Martijn en de betreffende vriend. Het fanatisme viel ook op bij de band zelf op, wat resulteerde in een uitje naar de Blokhut. Sindsdien is er een vriendschap tussen de heren en Dog Eat Dog ontstaan.

Toen een jaar later het doorbraakalbum ‘All Boro Kings’ uitkwam, stonden de heren overal vooraan, inmiddels bij uitverkochte zalen. Dog Eat Dog achterna reizend, met een tentje, hier en daar een gastenlijstplek op jacht naar het avontuur. Het is dan ook niet echt een verrassing dat twee van de tributebandleden, Martijn en René, het hondenhoklogo van Dog Eat Dog op hun been getatoeëerd hebben.

Uit pure liefhebberij organiseren René, Larry, Kevin, Martin, Wijnand en Martijn nu een spontane, eenmalige tributeshow!

Dog Eat Dog

Als één van de eerste bands die hardcore mengde met hiphop, had Dog Eat Dog een gouden combinatie in handen. Sinds begin jaren ’90 trekken ze vanuit thuisbasis New Jersey de wereld over. De eerste EP ‘Warrant’ (1993) gaf ze een vrijbrief om Europa door te trekken.

Echter, toen opvolger en debuutalbum ‘All Boro Kings’ verscheen was het hek echt van de dam. Met de komst van een saxofoon in hun muziek kreeg de band nog meer smoel. Door met metalband Biohazard op tour te gaan als support, lanceerden ze zichzelf en hun nieuwe plaat naar een nieuwe status. Ze kregen veel airplay op o.a. MTV Europe en werden vereeuwigd in Beavis & Butthead. Met opvolgers ‘Play Games’, ‘Amped’ en Walk With Me’ werd er nog flink geëxperimenteerd met de sound. Zo vonden elementen uit de funk en ska ook een plekje op de platen. Tot op de dag van vandaag is Dog Eat Dog nog actief en treden ze op.

 

90’s ALTERNATIVE

Na het concert duiken we in de platenkoffer van DJ Okkie Vijfvinkel om de beste, vreemdste en obscuurste alternatieve platen uit de ninetiees op te rakelen. Een keiharde, met rock en hiphop gevulde, trip down memory lane. Headbangen, pogo-en en meeblèren: alles mag. Verzoekjes? Dien ze in en ververs je herinneringen aan de jaren ’90!

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Sokoninaru + A Million Strong | ZO 10-2-2019 21 foto's
  wo 13 februari 2019 Bekijk album
 • Deelder & van der Lek | ZA 9-2-2019 35 foto's
  di 12 februari 2019 Bekijk album
 • Lyrical: MocroManiac, S10 en DWO | VR 1-2-2019 31 foto's
  ma 11 februari 2019 Bekijk album
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer
PODIA TEGEN EENZAAMHEID
vr 21 september 2018 Lees meer
KAARTEN KOPEN BIJ DE PLATENREUS
vr 14 september 2018 Lees meer