loading
DEF P, MCGYVER EN MEER | DOSSIER BOOMBAP
1 May 2020

DEF P, MCGYVER EN MEER | DOSSIER BOOMBAP

Tickets kopen 1 May 2020
Vvk 12.50
DEUR 15.00
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre RAP/BOOMBAP/NEDERHOP
Waar De Kroepoekfabriek

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok staat er dan nog voor de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Check de frontlinie, de onverschrokken line-up van Dossier Boombap: Def P (Osdorp Posse), McGyver, De Kamer. ‘t Gilde en scratchmasters Daan & Pikor. Vrijdag 1 mei in De KF.

Def P

The one and only ‘originator’ van de Nederhop, Def P, vierde in 2016 zijn dertigjarig jubileum met een dertigdelige tour en plaat ’30xPi’. Als grondlegger van de Nederlandstalige rap (Osdorp Posse anyone?) was hij onvermoeibaar bezig, waardoor zijn andere grote passie, tekenen en schilderen, vaak een bijrol had. Tijdens het maken en presenteren van de schilderkunst verschenen er bij elk kunstwerk al snel nieuwe verses. Die verses vormden de blauwdruk voor een nieuw album ‘Gevat in 16 bars’. En daarmee is de P back on track met de enige echte ’16 Barrentocht!’

McGyver

De Nederlands-Canadese McGyver is de allereerste Nederlands kampioen freestylerap en nummer 5 van de world championships (End of the Weak, Praag 2017). Zijn sound is te omschrijven als tweetalig, zijn lyrics driedimensionaal van aard en de beats zijn zeer energiek. Zojuist is McGyver teruggekeerd van showcases in Praag en België, en nu maakt hij zich op voor enkele shows in Europa en Azië.

Eerder verzorgde McGyver al de support act voor acts als: Public Enemy (Paradiso), KRS-One (Tivoli & Mezz Breda), M.O.P. (Bolwerk Sneek) en Def P. Momenteel brengt hij zijn zevende release Madmatic uit, met shows in het buitenland én een getekende deal met het Duitse label Vinyl Digital. Een bijzondere parel, als enige tweetalige release met Nederlands als voertaal.

Op dit album wordt hij bijgestaan door zowel grote producers uit de internationale hiphopscene als lokale helden. Zo produccerde K-Def (USA, producties voor Puff Daddy, Ghostface Killah van Wu-Tang & Lords of The Underground) de track Question.

 ‘t Gilde

’t Gilde is een nieuwe formatie bestaande uit Surya, Engel, Robian en Just. De vier rappers hebben los van elkaar hun sporen ruimschoots verdiend en bundelen nu de krachten tot één supercrew. Met de ervaring van een veteraan en de honger van een groentje laat ´t Gilde haar vakmanschap horen op soulvolle beats. Live zet het viertal een show neer waar de liefde voor hiphop vanaf spat.

De Kamer

In 2008 brachten Risskant en Ad Rem samen de “De Kamer EP” uit, ook wel bekend als de ‘Kamer van Cokehandel’. Vele shows volgde oa op het bekende ‘Definitie van Dopeheid’. Na jaren van afwezigheid hebben Riss en Ad de koppen weer bij elkaar gestoken voor een nieuw project. Het duo brengt binnenkort hun nieuwe album ‘de Apotheek’ uit.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer