loading
CROWJANE EP-RELEASE
19 oktober 2018

CROWJANE EP-RELEASE

Tickets kopen 19 oktober 2018
Vvk 5.00
Deur 7.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre INDIEROCK/ALTERNATIVE
Waar De Kroepoekfabriek

De Schiedams/Vlaardingse alt-rockers van Crowjane komen met de derde EP. Op vrijdag 19 oktober presenteren ze het eindproduct van een eindeloze zwoegsessie, een digitale release die vanaf dat moment te beluisteren en te downloaden valt via de betere streaming diensten.  

Voor de audiofielen onder ons: deze tracks worden later dit jaar ook gereleased op machtig mooi vinyl.

CROWJANE

Crowjane bestaat uit Corvin Keurhorst (van o.a. CC Grand), Sean Jeronimus en René den Toom én sindskort gitarist Ruben Hoogland. De gitarist, drummer en bassist spelen al sinds 2006, maar na een hele lange hiatus volgde in 2015 een reünie. Dat was de vonk om zachtjes aan de band nieuw leven in te blazen. Gestaag werd er gespeeld, geschreven en wat opgenomen. Dat leverde hen een nieuwe, bescheiden hoeveelheid fans op, maar de sneeuwbal die Crowjane heet, rolt steeds harder.

De nieuwe sound staat als een huis en vergelijkingen met namen als Interpol en Queens of the Stone Age zijn absoluut niet uit de lucht gegrepen. Indierock, alternative en postpunk van hoog niveau van drie doorgewinterde muzikanten. Kom maar op met die plaat!

SEVEN STARS OVER SICILY

Seven Stars Over Sicily is geformeerd door Conrad Freling die na de stonerrock van eerdere projecten een band wilde waar hij ook zijn psychedelische baroque-folk-miniatuurtjes mee zou kunnen spelen. Hij noemde de band naar het nummer Seven Stars over Sicily van John Terlazzo. Met charismatische zanger Daniel Blokker, ronkende basman Roger Groen en en wildebras/drummer Steven van Wees was de band in eerste instantie compleet; later voegden multi-instrumentalist Jeroen Wessels en toetsenist Robert Giesselbach zich bij de formatie. De muziek is dynamisch: soms verstild, dan rockt het weer als een tiet. Pyschedelica is de drijvende motor, dus verrassingen genoeg.

 

Foto: Martijn Berlage

 

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op, er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen Centrum, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum, dit is lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar De KF.
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Steffen Morisson 19 foto's
  ma 20 mei 2019 Bekijk album
 • Disco Fever Benefiet Party | VR 17-05-19 32 foto's
  ma 20 mei 2019 Bekijk album
 • Nieuwe Vangst | VR 10-05-19 17 foto's
  ma 13 mei 2019 Bekijk album
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer