loading
CJ RAMONE (USA)
31 juli 2019

CJ RAMONE (USA)

Tickets kopen 31 juli 2019
Vvk 15.00
DEUR 17.50
Open 19:30
Start 20:00 - 01:00
Genre PUNKROCK
Waar De Kroepoekfabriek

CJ Ramone, de laatste bassist van de legendarische Ramones, komt op woensdag 31 juli naar De KF, samen met support DeeCRACKS uit Oostenrijk. Vanzelfsprekend verwachten wij alle H&M Ramonesshirt eigenaren bij dit concert!

C.J. Ramone

Van de zeven man op Aarde die ooit de achternaam Ramone hebben mogen dragen, zijn er inmiddels al vier gaan hemelen. Dat de erfenis van de legendarische punkband The Ramones (“Hey ho, let’s go!”, weet je wel?) nog altijd leeft, bewijst niet alleen de H&M. CJ Ramone, bassist in de laatste jaren van de band, dendert nog altijd door. Hoewel hij zijn eigen muziek maakt, is hij onlosmakelijk verbonden met en dus beïnvloed door The Ramones.

Sinds hij Dee Dee Ramone in ’89 verving in de New Yorkse punkgroep is hij aan boord gebleven tot de definitieve stop van de band in ’96. CJ schreef meerdere tracks en nam naast de bas ook enkele zangpartijen voor zijn rekening. Als laatste bassist was hij ook van de partij tijdens het aller, allerlaatste optreden van de groep, samen met Lemmy, Eddie Vedder en Tim Armstrong.

Na die periode is hij solo verder gegaan met een eigen band. Hij heeft opnames gedaan met giaristen Steve Soto en Dan Root (The Adolescents), drummer Pete Sosa (Street Dogs) en producer Paul Miner (H20, New Found Glory). Op dat album ‘American Beauty’ (2017) wordt natuurlijk ook een hommage gebracht aan Tommy Ramone, de Ramone die in 2014 overleed. Johnny, Dee Dee en Joey hadden die eer al eeder gekregen, op CJ eerste soloalbum.

CJ’s muziek is nog altijd punkrock zoals The Ramones het bedoelden: schoppen, mening de wereld, maar wel met een positieve insteek.

DeeCRACKS

Na veertien jaar, meer dan achthonderd shows, 4 LP’s, een EP, meerdere 7-inches en, internationale releases, tien bassisten en twee bandnamen heeft DeeCRACKS wel begrepen wat het betekent om te werken. De Oostenrijkers startten als The Cretins in 2003, waarna een eerste plaat in 2007 het licht zag. Internationaal succes volgde, waaronder een tour door de VS en in 2013 ook Japan. De VS komen ze niet meer in: door visaproblemen werden ze uitgezet tijdens de tour en verbannen uit het land.

Dat stopte de band niet: Mexico, jaarlijkse EU-tours, het VK, China en Canada, het kwam allemaal voorbij. Ze deelden het podium met o.a. Descendents, the Methadones, the Dictators, the Vibrators, the Kids, No Use For A Name, Off With Their Heads, Municipal Waste, Cobra Skulls, Teenage Bottlerocket en Bad
Religion. Sinds 2015 vergezellen ook regelmatig CJ en zo ook deze 31e juli.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
KAARTEN MET KORTING OP HET UITTERRAS
di 27 augustus 2019 Lees meer
De Ja-Knikkers: 1 september op het UITTerras
vr 2 augustus 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer