loading
CARL PALMER BAND – 50 YRS OF EMERSON, LAKE & PALMER
11 April 2020

CARL PALMER BAND – 50 YRS OF EMERSON, LAKE & PALMER

Tickets kopen 11 April 2020
Vvk 19.00
DEUR 22.00
Open 20:30
Start 21:30 - 23:30
Genre LEGENDARISCHE PROGROCKER SPEELT ELP
Waar De Kroepoekfabriek

Carl Palmer, één van de meest invloedrijke drummers ooit en lid van het legendarische Emerson, Lake and Palmer staat op zaterdag 11 april in De KF. Die avond vieren we vijftig jaar muziek van het trio.

CARL PALMER EN EMERSON, LAKE & PALMER

Palmer is de drummer geweest van een flink aantal formaties van de jaren ’60 tot nu, waaronder Atomic Rooster, Asia en natuurlijk Emerson, Lake and Palmer. De legendarische supergroep bestond uit Keith Emerson (The Nice), Greg Lake (King Crimson) en Carl Palmer. In de muziek werden elementen uit klassieke muziek, jazz en rock gecombineerd tot hun eigen, kenmerkende progrock sound.

Emerson en Lake zochten eind jaren ’60 een drummer voor hun nieuwe supergroep. Waar in eerste instantie Mitch Mitchell (The Jimi Hendrix Experience) werd benaderd en er, volgens de mythevorming, zelfs even sprake was van het aansluiten van Hendrix zelf bij de band, is er uiteindelijk gekozen voor Carl Palmer. Palmer drumde op dat moment in Atomic Rooster en maakte de wissel naar ELP. De band vergaarde bekendheid na het Isle of Wight Festival in 1970.

In de jaren daarna vuurde de formatie vele albums af op het publiek met groot succes. Tot in 1978 de laatste plaat verscheen, ‘Love Beach’. De groep ging in ’79 uit elkaar. In ’85 zou een reünie volgen, ware het niet dat Palmer grote successen boekte met Asia. Emerson en Lake vonden een andere drummer. Uiteindelijk kwam de groep opnieuw en succesvol bij elkaar in 1991. De tour was een groot succes en er waren zelfs twee nieuwe full length releases. In 1998 viel het doek definitief voor de mannen. Na een eenmalig reünieconcert in 2010 overleden Greg en Keith in 2016.

De show met de Carl Palmer Band is een terugblik op de nalatenschap van het progtrio, waarin alle successen en klassiekers aan bod komen.

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
  • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer