loading
MAPLE + THE TAMBLES + DEATH WAVE | BLIKOPENER
25 January 2020

MAPLE + THE TAMBLES + DEATH WAVE | BLIKOPENER

25 January 2020
Vvk 0.00
DEUR 0.00
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre DE BESTE EN NIEUWSTE ARTIESTEN DIE JE MÓET ZIEN EN HOREN
Waar De Kroepoekfabriek

Blikopener opent je blik voor vette, nieuwe muziek en is spiksplinternieuw. Artiesten die je móet zien en horen! Elke maand helemaal gratis te bezoeken en puur en alleen geselecteerd op kwaliteit. De eerste editie op 25 januari zie je The Tambles, Maple en Death Wave.

THE TAMBLES

Waar de meeste van hun leeftijdgenoten met muzikale ambities al hun spaargeld in dj-apparatuur zouden steken, daar struint de Goudse band The Tambles Marktplaats en eBay af op zoek naar vintage sixties en seventies gitaren en versterkers. Hun debuutplaat ‘Don’t You Want To Know’ is een jukebox gevuld met elf aanstekelijke zelfgeschreven popsongs, die zo uit die rijk(st)e popperiode zouden kunnen stammen.

Als begeleidingsband van JerryHormone hebben ze ook heel wat kilometers gemaakt in het clubcircuit en op festivals. ‘Ik denk dat we in vier jaar wel 350 shows zowel met hem als op eigen houtje hebben gespeeld,’ denkt de band hardop na, terwijl drummer Tijs goedkeurend knikt. De ‘verplichte’ 10.000 uren zijn dus gemaakt. Deze band klinkt hecht en ingespeeld. ‘We zijn ook een echte vriendenband, en zullen het niet nalaten elkaar eens flink af te zeiken,’ onthult Jim grijnzend. ‘We hebben met Jerry ook geleerd songs te schrijven en eraan te schaven net zo lang tot het goed wordt.’

Als deelnemer aan de Popronde in 2018 zijn The Tambles geëindigd als de op een na meest geboekte band. Met Henk Koorn (Hallo Venray), Carol van Dyk (Bettie Serveert) en Maurits Westerik (Bewilder) hebben ze al getoerd als backingband voor het ‘bananenalbum’ van Velvet Underground & Nico. Er komt een toertje in Spanje aan plus enkele Nederlandse clubshows. Ze zijn er klaar voor!

DEATH WAVE

Een zonovergoten strand, palmbomen en blije mensen. Zomaar wat associaties die de oorspronkelijke surfrock uit het Californië van de jaren zestig kan oproepen. Een mistig strand, dorre duinen en ondoden. Zomaar wat associaties die de Noordzee surfrock van Death Wave kan oproepen. Kortom: surfrock geworteld in het macabere, geïnspireerd door klassieke zombiefilms en horror soundtracks. Ride that wave!

MAPLE

Een heldere stem, Britse gitaren. Daar waar catchy popsongs uit de 60’s en rock ‘n roll elkaar treffen. Intens, oprecht en in-your-face, dat is Maple!

  • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
  • De KF is pin-only aan de bar.
  • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

    Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer