loading
BIG2 – TRY-OUT SHOW
13 april 2018

BIG2 – TRY-OUT SHOW

Tickets kopen 13 april 2018
Vvk 15.00
Deur 17.50
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre POP, HIPHOP
Waar De Kroepoekfabriek

Big2 (Twan van Steenhoven) is rapper en producer en was ooit de helft van de populairste hiphopact van Nederland; The Opposites. Nu is hij echter helemaal terug als soloartiest. Vrijdag 13 april laat Twan je horen hoe dat klinkt.

THE OPPOSITES

In de jaren ’00 was er een act in het bijzonder waar je onmogelijk omheen kon: The Opposites. Willy en Twan sloopten praktisch alle grote podia in Nederland, met als bijzonder hoogtepuntje de immense cirkelpit bij het grootste podium van Lowlands: de Alpha.

The Opposites startten ooit met Engelstalige raps, maar met de plaat ‘Straatremixes’ deden ze het in hun moerstaal, samen met D-Men (o.a. Lange Frans, Yes-R). Dat bleek te werken en als snel gingen ze verder in het Nederlands. Big2 was verantwoordelijk voor de producties. ‘De Fik Erin’ kwam uit op Top Notch en daarop stond de klassieker ‘Slaap’. TMF, The Box en zelfs MTV (die zonden ooit clips uit!) draaiden de hit met regelmaat. Vanaf dat moment waren The Opposites niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

De mannen bleken een ware hitmachine. Op alle volgende albums stond er minimaal eentje. Streep maar af: ‘Geen Klasse, Geen Stijl’, ‘Hey DJ’, ‘Dom, Lomp & Famous’, ‘Sukkel voor de Liefde’ en als klap op de vuurpijl (pun intented) ‘Thunder’. Dat vuurwerk werd ook live vuurgemaakt: salto’s, walls of death, moshpits en cirkelpits, voorheen alleen iets van de rock- en metalscene, werden defintief naar de massa gebracht.

BIG2

Nadat het stil werd rondom The Opposited is Twan echter gewoon verder gegaan met het maken van muziek. Zo was er eerder al de solo EP ‘Bende’, werkte hij in door met Mario Kartel (samen met SpaceKees, Tellem en Yung Felix) en produceerde hij tracks voor Yes-R en Sticks. Ook Dio’s debuutalbum Rock ‘n Roll met monsterhit ‘Tijdmachine’ is een productie van Big2’s hand.

Nu is het tijd voor zijn allereerste full-length soloalbum. Big2: “Het is een reflectie op alle gekkigheid die we het afgelopen decennium hebben meegemaakt. Tegelijkertijd is het een startschot. Dit is hoe de komende tien jaar eruit gaan zien.” Bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk ook een spiksplinternieuwe liveshow. “Ik ga performen met een liveband, dat wordt een grote, teringgezellige boel! Fris, energiek en puur. Geef mij een podium en ik sloop het.”

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Dr Lektroluv presents: Elektrik World | Vr 30-11-2018 16 foto's
  ma 3 december 2018 Bekijk album
 • Club35+ | ZA 17-11-2018 20 foto's
  wo 21 november 2018 Bekijk album
 • We Bless This Mess | VR 16-11-2018 16 foto's
  di 20 november 2018 Bekijk album
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer
PODIA TEGEN EENZAAMHEID
vr 21 september 2018 Lees meer
KAARTEN KOPEN BIJ DE PLATENREUS
vr 14 september 2018 Lees meer