loading
BETTIE SERVEERT + MAPLE
8 december 2017

BETTIE SERVEERT + MAPLE

Tickets kopen 8 december 2017
Vvk 16.00
Deur 18.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre INDIE/ALT. ROCK
Waar De Kroepoekfabriek

Op vrijdag 8 december komt de pionier van de Nederlandse indierock naar De Kroepoekfabriek. Dan komt de band Bettie Serveert haar indrukwekkende repertoire opdienen. De formatie rondom Carol van Dyk staat al jaren garant voor gloedvolle indie en eigenzinnige, alternatieve gitaarmuziek.

BETTIE SERVEERT

In 1991 ziet Bettie Serveert het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de band hun eerste album ‘Palomine’ uit. In zowel binnen- als buitenland wordt het album vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen veel optredens op. Zo stonden ze o.a. op Pinkpop en deden ze internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Bettie Serveert heeft haar sporen in de afgelopen 25 jaar dus ruimschoots verdiend. In oktober vorig jaar kwam ‘Damaged Good’ uit. Dit was de opvolger van het jongste album ‘Oh, Mayhem!’ uit 2013. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen.

Damaged Good is een van de meest diverse albums die De Betties tot nu toe hebben gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussenin. Het is een groot verhaal, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuutalbum waar het allemaal mee begon.

Vijfentwintig jaar lang, hoe doe je dat? Nou eenvoudig, volgens Peter Visser:
“Ten eerste is gitaarspelen in Bettie Serveert het leukste wat ik kan bedenken. Ten tweede kunnen we niks anders, het is onze baan.”

Gelukkig maar, want dat vak verstaat Bettie Serveert goed. Gooi daar nog een do-it-yourself houding en een hechte vriendschap tegen aan en je tourt zo vijfentwintig jaar lang door Europa, Amerika, Canada en Japan, sta je regelmatig op de grote festivals en ontvang je naast vele lovende recensies ook nog de BV Popprijs. Nu is de band dus live te bewonderen, bij ons op het podium.

VOORPROGRAMMA: MAPLE

Honden komen veelvuldig voor in de popmuziek. Het gaat van Walkin’ The Dog tot I Wanna Be Your Dog van Iggy tot I Wanna Eat Your Dog van de Amsterdamse band Maple. Daar wordt de hond als favoriete snack geserveerd. Heel bizar voor de Westerse wereld, maar niet in Azië. Als popsong is het in elk geval een delicatesse. Maple brengt zijn muziek op smaak in het grensgebied tussen Britpop en powerpop.

Zanger/gitarist Jordy Sanger – goeie naam voor een zanger! – moet lachen om de titel van het nummer. Ze hebben er nog veel meer opgenomen. Al die liedjes moeten uiteindelijk terechtkomen op hun debuutalbum. ‘Fuzzpop noemen we het zelf,’ verklaart Sanger, die ook gitarist is bij Excelsior-band The Mysterons. Er staat een stevig fuzzgeluid op de gitaren. Is het dan geen shoegazer vanwege de combinatie van fuzz en melodie? ‘Nee, want onze muziek is minder dromerig. Wij zoeken wél graag contact met het publiek in plaats van naar het puntje van onze schoenen te lopen staren. Maar eigenlijk zijn we vooral een rock ‘n’ roll-bandje.’ Dat blijkt te kloppen als je hun muziek eens goed gaat checken.

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op: er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum. Check van tevoren je route en tijden!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Zomerterras dag 2 | ZA 11-8-2018 38 foto's
  ma 13 augustus 2018 Bekijk album
 • Zomerterras | Vrijdag 10-08-2018 29 foto's
  ma 13 augustus 2018 Bekijk album
 • The Real McKenzies + Jacklust | ZO 5-8-2018 24 foto's
  vr 10 augustus 2018 Bekijk album
ONDERHOUD AAN WEBSITE
vr 22 juni 2018 Lees meer
HELP MEE!
wo 25 april 2018 Lees meer
WERVING ZOMERCREW 2018 VAN START
di 13 maart 2018 Lees meer
MET JE ROTTERDAMPAS NAAR DE KF
ma 19 februari 2018 Lees meer
MEEDOEN AAN KF-ALLSTARS?
wo 7 februari 2018 Lees meer
OPENINGSTIJDEN MET DE FEESTDAGEN
ma 18 december 2017 Lees meer
RORY DICKHOFF NIEUWE MANAGER KF
vr 15 december 2017 Lees meer
MAAK KENNIS MET RORY
vr 15 december 2017 Lees meer