loading
AMERICAN AQUARIUM (USA) + ANTHONY D’AMATO
2 november 2018

AMERICAN AQUARIUM (USA) + ANTHONY D’AMATO

Tickets kopen 2 november 2018
Vvk 14.00
Deur 16.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre AMERICANA/COUNTRYROCK
Waar De Kroepoekfabriek

Bijna drie jaar na dato keert American Aquarium terug naar De Kroepoekfabriek. Vrijdag 2 november laat de band horen hoe ze gegroeid zijn.

AMERICAN AQUARIUM

Groot mag American Aquarium wel genoemd worden. Met zes studioalbums op zak en onder meer optredens op Blue Highways en Take Root aangedikt met twaalf jaar ervaring, mag je verwachten dat je naar een band van formaat kijkt en luistert.

Het verhaal van American Aquarium is er vooral een van afzien. Voorafgaand aan het succesalbum ‘Burn.Flicker.Die’ was de formatie er heilig van overtuigd dat de plaat hun laatste zou worden. Na reeds zes jaar touren, opnemen, schrijven en vooral drinken, was de koek op. Het vele feesten en optreden was gewoonweg teveel geworden. Hoewel ze een toegewijde fanbase hadden, was die fanbase ook te klein op brood op de plank te krijgen. Simpel gezegd: ze waren straatarm. BJ Barnham, frontman, woonde in een opslagunit, niet in staat een appartement te veroorloven in hun thuisstad Raleigh, North Carolina.

Burn.Flicker.Die zou de handdoek in de ring worden. Een plaat vol wanhoop, desillusie en faalhazerij, met medewerking van songrwiter Jason Isbell. Wonder boven wonder werd de plaat echter de meest succesvolle release. Recensenten en fans waren er beiden gek op. Zo gebeurde het dat de band zijn fanbase enorm uitbreidde en de mannen hun motivatie om te touren opnieuw hadden gevonden.

De band van BJ Barnham versleet al heel wat muzikanten. Na opvolger ‘Wolves’ (2015) is de band in 2017 uit elkaar gevallen. Barnham zette door en verzamelde een nieuwe groep muzikanten om zich heen. AA komt in het najaar naar Europa, waaronder De KF. De single ‘Tough Folks’ is nu uit en het nieuwe album, allemaal volledig opgenomen met de nieuwe line-up, wordt verwacht op 4 mei.

 

 

ANTHONY D’AMATO

Het support komt van de New Yorkse americana/folk ’n roll singer-songwriter Anthony D’Amato. Met tracks op Spotify die zo’n twee miljoen keer beluisterd zijn weet hij duidelijk waar hij goed in is; het combineren van rock ’n roll en folk. In 2016 kwam zijn laatste plaat ‘Cold Snap’ uit, waar veel lovende recensies uit volgden. Als een volleerd verhalenverteller combineert D’Amato scherpe teksten met tijdloze folk. Invloeden van Bruce Springsteen zijn duidelijk terug te horen in het werk van D’Amato.

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Steffen Morisson 19 foto's
  ma 20 mei 2019 Bekijk album
 • Disco Fever Benefiet Party | VR 17-05-19 32 foto's
  ma 20 mei 2019 Bekijk album
 • Nieuwe Vangst | VR 10-05-19 17 foto's
  ma 13 mei 2019 Bekijk album
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer
KF EN ANDERE PODIA ZEGGEN ‘NEE’ TEGEN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG
za 6 oktober 2018 Lees meer
SAMENWERKING DE KF EN THE BOXING ACADEMY
ma 1 oktober 2018 Lees meer
MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE PROGRAMMEUR ELROY
ma 24 september 2018 Lees meer
NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK
ma 24 september 2018 Lees meer