loading
AAFKE ROMEIJN + MEETSYSTEEM
27 March 2020

AAFKE ROMEIJN + MEETSYSTEEM

Tickets kopen 27 March 2020
Vvk 10.00
DEUR 12.50
Open 20:30
Start 21:00 -
Genre POPPY ELEKTRONICA & ELEKTRONISCHE POP
Waar De Kroepoekfabriek

Elektronische pop en poppy elektronica op het programma met Aafke Romeijn en Meetsysteem. Voor fans van artiesten als Eefje de Visser, Spinvis en Roosbeef een absolute aanrader! Op vrijdag 27 maart zie je de artiesten in De Kroepoekfabriek.

AAFKE ROMEIJN

Aafke groeide op in een gezin van klassiek geschoolde musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium. Tegelijk was ze gek van de hardere gitaren zoals punk en wist ze haar weg in de hiphop te vinden. Al die invloeden kregen al vorm in haar werk als singer-songwriter en twee electropopalbums, maar nu is daar het album ‘M’. Dit laat in plaats van die invloeden afzonderlijk een plek te bieden, alles samenkomen: van piano tot orkest, van electro tot hiphop en fuga.

Het album is een rondleiding langs liedjes en composities waarin haar debuutroman Concept M speelt. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stellen.

Het openingsnummer van het album, Proloog, is een illustratie van Romeijns diversiteit. Een melancholische pianopartij mondt via brede strijkers uit in een dik aangezette beat, waarop ze aftelt tot het verhaal begint. Romeijn: “Ik heb me laten inspireren door de nietsontziende productiestijl van Kanye West. Je hoeft geen mooie overgangen te maken: als dingen bij elkaar passen kun je ze ook prima zonder uitleg naast elkaar plaatsen, vaak vind ik dat zelfs spannender. In dit nummer blik ik als verteller vooruit op het verhaal dat komen gaat: net als in mijn roman Concept M begint het verhaal met een auto die op de A15 rijdt. We zoomen langzaam in totdat we kunnen meekijken met de hoofdpersoon: Hava, een meisje met een mysterieuze ziekte en de heilige overtuiging dat ze de wereld kan redden.”

Voor single Ameland werkte Aafke Romeijn samen met Spinvis, én met haar ouders, zusje en man.  Ameland was meteen een dierbaar nummer. Dat komt deels door de setting: het nummer speelt op het eiland waar ik altijd met mijn ouders op vakantie ga, en beschrijft de laatste scène uit Concept M: Hava staat op een duin, staart over zee, en staat op het punt een beslissing te nemen die haar leven én het land zal veranderen. Romeijn mocht voor Ameland samenwerken met één van haar grote muzikale helden: Spinvis. Terwijl ik het nummer schreef, hoorde ik direct zijn stem in mijn hoofd. Ik liet het hem horen en hij was meteen enthousiast. Dat hij nu te horen is op mijn album is de kers op de taart.”

MEETSYSTEEM

De 27-jarige die schuilgaat achter de naam Meetsysteem komt uit Amsterdam en spendeerde een groot gedeelte van zijn jeugd in de kelder van zijn ouders, muziek makende. Langs tech house, beat, rap en hiphop kwam hij uiteindelijk terecht in de de Nederlandse pop. Het debuut ‘Geen Signaal’ bewandelt talloze muzikale paden waarin poppy elektronica de rode draad is. ‘Deuren, wij zijn het’ voert daarbinnen langs de jazz, waar ‘Dagen van de Hallouminati’ naar de ambient voert. Het contrast wordt compleet met discopop tracks als ‘Teal’ en ‘In Heaven’. Kers op de muzikale taart zijn wellicht de teksten. Meetsysteem heeft de gave om lastige boodschappen te verpakken in een euforisch pakketje.

Al met al is de plaat een ideale voor road trips, lange zomernachten en dagen waarop je alleen op de bank zit. De pers in onverminderd enthousiast:

 • ‘Meetsysteem laat ruimte voor interpretatie’[NRC, 4/5]
 • ‘Meetsysteem zou wel eens de meer gesofisticeerde Bazart van Nederland kunnen worden, of de opvolger van Spinvis.’ [De Dansende Beren, 4/5]
 • ‘Nederlandse mompelzang, de sound van The Cure en potentie een snelweg-bij-nacht-anthem te worden’ [CJP]
 • ‘En zo heb je er ineens een nieuwe favoriete Nederlandse act bij met een
  mengelmoes van wollige jaren tachtig-basjes, kunststof-achtige synths,
  vervreemdende phasers en Nederlandse vocalen die fans van Eefje de
  Visser en Roosbeef zeker kunnen waarderen’ – 
  [The Daily Indie]

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!
 • Tickettypes ‘voorverkoop en een Vriendschap’ omhelzen toegang en een Dikke Vriendschap voor één jaar. Dikke Vrienden steunen De KF en krijgen allerlei voordelen. Meer weten? Kijk hier.
 • De voorverkoop stopt twee uur voor aanvang van het evenement. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de deur, mits we niet uitverkocht zijn.

Facebook

  Er ging iets mis met FB albums ophalen.
DJ’s: schrijf je in voor Spindoctors 2!
do 21 november 2019 Lees meer
Jonge muzikanten, toon je talent tijdens Popsport 2020
di 19 november 2019 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN VAN START!
wo 6 november 2019 Lees meer
Stagelopen bij De KF?
do 20 juni 2019 Lees meer
X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP
do 18 april 2019 Lees meer
CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK
ma 15 april 2019 Lees meer
VLAARDINGEN IS KLAAR VOOR MUZIEK BIJ DE BUREN
ma 3 december 2018 Lees meer
LINE-UP MUZIEK BIJ DE BUREN BEKEND
wo 21 november 2018 Lees meer