loading


TERUGBLIK: SCHOLENTOUR MET DE LIKT vr september 23 2016

De Kroepoekfabriek werd afgelopen weekend VIJF. Dat was een van de vele redenen voor een Scholentour door Vlaardingen, Maassluis en Schiedam op maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus. Bij de opening van De Kroepoekfabriek in 2011 waren het de Bazzookas die op de schoolbus mee gingen, dit keer was het de beurt aan De Likt.

Het project was simpel, met een grote ouderwetse schoolbus het schoolplein opkomen waarbij de leerlingen getrakteerd werden op een mini-concert van De Likt. Dit overkwam de leerlingen van Geuzencollege Westwijk, Geuzencollege Holy, St. Jozefmavo, De Mavo Vos, Lyceum Vos, Groen van Prinsterer, Lentiz Revius, Lyceum, Lyceum Schravenlant, SG Spieringshoek en Stedelijk Gymnasium Schiedam.

Tien scholen, 6500 leerlingen, twee dagen
De dagen waren zonnig, de leerlingen enthousiast, De Likt op dreef en de schoolbus prachtig. Er kan teruggekeken worden op een mooie Scholentour. Tijdens het mini-concert van De Likt werden er ook kaartjes voor concerten weggegeven en kon er een heuse Kroepoekfabriek-fiets gewonnen worden via Van Kortenhof. Er werd gecrowdsurft, gedanst, meegezongen en genoten. Het was duidelijk dat frontman van De Likt Jordy Dijkshoorn in zijn element was bij de leerlingen.

De Likt
De drie mannen van De Likt zijn oer-Rotterdams. Sinds enkele jaren beuken ze met hun ‘futuristische funk’ door heel Nederland. De combinatie van rap, dance en funk slaat aan, en goed ook. Vergelijkingen met De Jeugd van Tegenwoordig worden al snel gemaakt, maar daarmee doen we De Likt eigenlijk te kort. Het is rauw, heftig en komt vooral live retestrak uit de verf, met name dankzij frontman Jordy, een echt podiumbeest. Recentelijk hebben ze een tour langs de Nederlandse poppodia gemaakt en zetten ze menig festival op zijn kop zoals Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Paaspop en Lowlands.

Scholentour in 2011
In 2011 werd de Scholentour ook uitgevoerd, maar dan met de skankers van de Bazzookas. Vanwege deze te gekke tour kon een tweede deel bij het VIJFde jubileum eigenlijk niet uitblijven.

De Likt Scholentour

Facebook

  • My Generation: an invitation to Earth and Fire | 13 oktober 22 foto's
    ma 16 oktober 2017 Bekijk album
  • Rock 'n Rollercoaster 2 met o.a. Fleddy Melculy | 07-10-2017 74 foto's
    do 12 oktober 2017 Bekijk album
  • TOKOLOKO 29 SEPTEMBER 25 foto's
    vr 6 oktober 2017 Bekijk album
MUZIEK BIJ DE BUREN IN VLAARDINGEN
do 21 september 2017 Lees meer
LEES DE KF-POPKRANT!
wo 20 september 2017 Lees meer
OOK WERKEN IN EEN POPPODIUM?
wo 30 augustus 2017 Lees meer
GEZOCHT: JONGE ONTWERPER VOOR ETALAGES BINNENSTAD!
ma 10 juli 2017 Lees meer
STEUN KF EN KADE AAN STADSGEHOORZAAL GESLAAGD
vr 7 juli 2017 Lees meer
VAN CONSUMPTIEMUNT NAAR PIN
wo 17 mei 2017 Lees meer
OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN IN APRIL, MEI EN JUNI
do 6 april 2017 Lees meer
ACTIE: EEN VRIEND VOOR EEN VRIEND
vr 31 maart 2017 Lees meer