loading
WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS: A TRIBUTE TO GEORGE HARRISON
20 april 2018

WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS: A TRIBUTE TO GEORGE HARRISON

Tickets kopen 20 april 2018
Vvk 12.50
Deur 15.00
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre POP, ROCK
Waar De Kroepoekfabriek

Op vrijdag 20 april brengt een scala van Nederlandse topmuzikanten een waardig eerbetoon aan ‘stille Beatle’ George Harrison, ter ere van zijn 75e verjaardag. 

A TRIBUTE TO..

Op 25 februari 2018 zou George Harrison 75 jaar zijn geworden. Dé aanleiding voor een hommage aan de ‘stille Beatle’. Een gezelschap bestaande uit Nederlands beste muzikanten gaan daarom de clubs in met de show ‘While My Guitar Gently Wheeps: A Tribute to George Harrison’. Op de setlist staan zowel nummers van Harrisons Beatles- als soloperiode.

De band bestaat uit:
* Eric van Dijsseldonk – gitaar/zang (bekend van Erwin Nyhoff)
* Martijn van Agt – gitaar/zang (Anouk, Ilse Delange, Common Linnets)
* Bart Vergoossen – drums (Ilse Delange, Common Linnets)
* Thijs Vermeulen – bas (Sjako!)
* Theo Sieben – slide gitaar/lapsteel (Douwe Bob)
* Rob Geboers – toetsen (Freek de Jonge, Ricky Koole)

..GEORGE HARRISON

George Harrison (1943-2001) was de leadgitarist van The Beatles. Geen virtuoze solist, maar wel een echte liedjes-gitarist die zijn partijen smaakvol invulde met prachtige arrangementen en gecomponeerde solo’s. Oorspronkelijk werd hij vooral beïnvloed door de rock & roll van onder andere Carl Perkins (denk aan Blue Suede Shoes), maar later slaat hij aan het experimenteren en werpt hij bijvoorbeeld zich als een van de eersten op de 12-snarige Rickenbacker en introduceert hij de sitar in de popmuziek.

Als componist werd hij binnen The Beatles naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door de dominantie van het schrijvende koppel Lennon/McCartney. Pas in 1969 krijgt hij ook publiekelijk de erkenning voor zijn composities en wordt hij op dezelfde hoogte geplaatst als Lennon en McCartney. Uitiendelijk tekende hij voor enkele van de mooiste Beatles-liedjes: ‘While My Guitar Gently Weeps’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘Something’. Ook uptempo nummers als ‘Taxman’ en ‘Old Brown Shoe’ zijn van zijn hand.

Na het uiteengaan van de Fab Four in 1970 komt Harrison nog in hetzelfde jaar met zijn monumentale solo-album All Things Must Pass: een driedubbel-lp met klassiekers als ‘My Sweet Lord’, ‘Isnt It A Pity’ en het prachtige titelnummer. Tijdens zijn solocarrière ontwikkelt hij ook zijn karakteristieke slidegitaarspel. In 1971 organiseert hij het legendarische Concert for Bangladesh, een benefiet voor de slachtoffers van de grote overstroming, met als gasten onder meer Eric Clapton, Billy Preston en Bob Dylan.

Gedurende de jaren zeventig en tachtig blijft Harrison soloplaten maken. Harrison bleef tevens hoop houden op een Beatles-reünie, zeker na een optreden op de bruiloft van zijn ex-vrouw met McCartney en Starr. In 1980 wordt die hoop echter volledig de grond ingebord als Mark Chapman John Lennon doodschiet in New York. In 1982 trekt Harrison zich terug in Australië, waarbij een groeiend wantrouwen in de muziekindustrie het lijkt te overwinnen van de liefde ervoor. Ook noemt de gitarist in die periode zijn tijd in The Beatles ‘een nachtmerrie’. Hoe dan ook, in 1987 maakt hij plots een ijzersterke comeback met het album Cloud Nine en de daarvan afkomstige single ‘I Got My Mind Set On You’. Ook heeft hij veel succes met The Traveling Wilburys, een all-star gelegenheidsformatie met (de onlangs overleden) Tom Petty, Jeff Lynne, Roy Orbison en Bob Dylan.

Na de relatief rustige jaren ’90, waar Harrison slechts sporadisch wat uitbracht en zijn bestaan als muzikant zich vooral tekende door gastoptredens en-formaties, overleed George Harrison in 2001 als gevolg van kanker. Hij werd slechts 58 jaar. In 2002 verscheen postuum zijn laatste album Brainwashed, welke lovende kritieken kreeg.

Social Media Artist

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Church of Cash + Los Rancheros | VR 10-11-2017 21 foto's
  di 14 november 2017 Bekijk album
 • Shireen Albumrelease | ZA 11-11-2017 27 foto's
  ma 13 november 2017 Bekijk album
 • Green Lizard: A Tribute to Nirvana | VR 3 nov 32 foto's
  di 7 november 2017 Bekijk album
Tweede én derde ingerichte etalage binnenstad een feit
wo 15 november 2017 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN IN VLAARDINGEN
do 21 september 2017 Lees meer
LEES DE KF-POPKRANT!
wo 20 september 2017 Lees meer
OOK WERKEN IN EEN POPPODIUM?
wo 30 augustus 2017 Lees meer
GEZOCHT: JONGE ONTWERPER VOOR ETALAGES BINNENSTAD!
ma 10 juli 2017 Lees meer
STEUN KF EN KADE AAN STADSGEHOORZAAL GESLAAGD
vr 7 juli 2017 Lees meer
VAN CONSUMPTIEMUNT NAAR PIN
wo 17 mei 2017 Lees meer
OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN IN APRIL, MEI EN JUNI
do 6 april 2017 Lees meer