loading
THE LOCK KEEPERS – JP HARRIS & THE TOUGH CHOICES (US)
24 augustus 2017

THE LOCK KEEPERS – JP HARRIS & THE TOUGH CHOICES (US)

Tickets kopen 24 augustus 2017
Vvk 16.00
Open 19:45
Genre COUNTRY
Deur 16.00
Start 20:15 - 02:00
Waar De Kroepoekfabriek

In samenwerking met De Kroepoekfabriek presenteren The Lock Keepers op donderdag 24 augustus niemand minder dan countryfenomeen JP Harris met support van Miss Tess.

JP HARRIS

Het verhaal van JP Harris is iets wat je alleen kent uit de betere boeken. Een verhaal van hard werken, reizen, avontuur en afzien. Zijn ouders besloten dat, na zes generaties in Alabama te hebben gewoond, het tijd was om elders werk te zoeken. De bestemming was Californië en later Nevada. Op zijn veertiende verliet J.P. het ouderlijk huis. Hij reisde door op de vrachttreinen te springen en zijn huisraas bestond uit weinig meer dan een slaapzak en backpack. Uiteindelijk belandde hij in het noord-oosten van de VS, alwaar hij aan de slag ging op de grote boerderijen, als houthakker, timmerman en machinebediende. In de tussentijd speelde hij veel gitaar.

In 2011, na twee jaar weinig met muziek te hebben gedaan, reisde J.P. af naar Louisiana in het zuiden. Aldaar nam hij in drie dagen met enkele vrienden een album op, in een oude Cajun hut. Dat bewoog hem ertoe te verhuizen naar muziekhoofdstad Nashville, Tennessee.

Al snel volgde zijn debuutplaat ‘I’ll Keep Calling’ in 2012. Verrassend genoeg (er waren geen grote derde partijen betrokken) wist de plaat de prijs voor beste country album in de wacht te slepen van zowel The Nashville Scene als bij de Independent Music Awards. Ook oogstte het album veel lof op internet en in de kranten en magazines.

Zijn laatste album ‘Home Is Where The Hurt is’ staat bol van de samenwerkingen met beroemde muzikanten uit de Nashvillescene. Muzikanten die niet van het conservatorium komen, maar gepokt en gemazeld zijn door de vele kilometers die zij als muzikanten hebben gemaakt, zowel fysiek als emotioneel. De plaat wordt extra gesierd door het werk van JP’s band The Tough Choices.

Wanneer JP niet speelt doet hij precies wat je van hem verwacht: een oud huis repareren, hout splijten in de tuin of zoekend naar zaken die hij kan hergebruiken.

SUPPORT: MISS TESS

Miss Tess komt uit Maryland, VS en had een jeugd vol muziek: in slaap gezongen met oude Amerikaanse folkliedjes, pianolessen en een 30’s swingband die oefende in de kelder van het ouderlijk huis. Al snel verdiepte ze zich in jazz en blues en verhuisde ze als volwassene naar Nashville Tennessee. Haar muziek is rauw, doordrenkt met klassieke country, zuidelijke R&B, New Orleans jazz en swing en wat rock ’n roll.

 

Dit concert wordt georganiseerd door The Lock Keepers in samenwerking met De Kroepoekfabriek. Kaarten zijn ook te reserveren bij The Lock Keepers voor 15 euro, zonder servicekosten. 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

Facebook

  • ZOMERTERRAS DERDE WEEKEND 262 foto's
    di 22 augustus 2017 Bekijk album
  • ZOMERTERRAS TWEEDE WEEKEND 265 foto's
    di 15 augustus 2017 Bekijk album
  • NO TRIGGER + BREAK OF DAY + HARSH REALMS 19 foto's
    do 10 augustus 2017 Bekijk album
GEZOCHT: JONGE ONTWERPER VOOR ETALAGES BINNENSTAD!
ma 10 juli 2017 Lees meer
STEUN KF EN KADE AAN STADSGEHOORZAAL GESLAAGD
vr 7 juli 2017 Lees meer
COLLEGE STELT €175.000 MINDER BUDGET VOOR DAN NOODZAKELIJK
ma 29 mei 2017 Lees meer
VAN CONSUMPTIEMUNT NAAR PIN
wo 17 mei 2017 Lees meer
OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN IN APRIL, MEI EN JUNI
do 6 april 2017 Lees meer
ACTIE: EEN VRIEND VOOR EEN VRIEND
vr 31 maart 2017 Lees meer
BAX-MUSIC EN KF WERKEN SAMEN
wo 22 maart 2017 Lees meer
SPOORWERKZAAMHEDEN T/M SEPTEMBER
di 21 maart 2017 Lees meer