SILHOUETTE DVD-PRESENTATIE + SUPPORT: PICKLELEGAZ
24 februari 2017
SILHOUETTE DVD-PRESENTATIE + SUPPORT: PICKLELEGAZ 24 februari 2017

Op 24 februari presenteert  progressive rock band Silhouette hun eerste concert DVD in De Kroepoekfabriek. Het schijfje, Beyond The Seventh Wave is vernoemd naar het gelijknamige album. De DVD laat zien hoe deze mannen goed te keer gegaan zijn tijdens hun show voor SeriousMusic in Alphen aan den Rijn. De Vlaardingse band Picklelegaz trapt de avond af met hun progressive rock met 80’s sound en moderne invloeden.

Silhouette betrad de prog-rock scene in 2005 en is uitgegroeid tot een band met een award winnend album op haar naam. De herkenbare melodische sound van Silhouette heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een strak , zwaar en emotioneel geheel. Je hoort hier en daar invloeden terugkomen van Genesis en Pink Floyd. Silhouette heeft de laatste jaren getourd door Nederland en de UK en is goed klaargestoomd om de DVD aan de wereld te presenteren.

Tijdens de DVD presentatie spelen de mannen een aantal nummers live om een flink staaltje rock door de zaal te blazen en samen met het publiek de avond in Alphen opnieuw te beleven. Het hele album Beyond The Seventh Wave komt van A tot Z voorbij, ondersteund door vet gave visuals die geprojecteerd worden tijdens het optreden. Op de avond zelf krijgen bezoekers ook een dikke vette primeur: Silhouette speelt een gloedjenieuwe single van hun nieuwe CD die halverwege 2017 uitkomt. Als je zin hebt in een avond ongeremd rocken moet je hier zeker bij zijn.

progressive rock silhouette

Picklelegaz
De Vlaardingse band Picklelegaz is opgericht in 1988 door een groep goede vrienden and is still going strong.
De band produceert een geluid dat het best is te omschrijven als de oude sound van de jaren ’80 progressieve rock, aangekleed met moderne invloeden.
Picklelegaz speelt muziek met thema’s als ‘spanning tussen generaties’, ‘loyaliteit’ en ‘conflicten’ op een muzikaal afwisselende wijze.

Live is Picklelegaz krachtig. Fascinerende muziek in combinatie met theatrale acts van zanger Ernst maakt een Picklelegaz gig een opmerkelijke ervaring.
De laatst uitgebrachte cd Bedroom Circus is al weer enige tijd uit, maar nieuw materiaal heeft zich opgestapeld. Laat je verrassen door nieuw en bestaand werk van Picklelegaz. Klinkt als: Genesis, IQ, Pink Floyd en Marillion.

bandfoto2015

Korting pakken? Kijk dan even hier voor meer info.

 

Tickets kopen
Vvk 13.50
Deur 13.50
Open 19:30
Start 20:00 - 02:00
Genre PROGRESSIVE ROCK
Waar De Kroepoekfabriek

widget-rabobank

Facebook

  • TRY-OUT EUROSONIC NOORDERSLAG: ALTREGO 18 foto's
    di 10 januari 2017 Bekijk album
  • SOUNDS OF SEATTLE 10 foto's
    ma 9 januari 2017 Bekijk album
  • DE HITMACHINE | OUD EN NIEUW 16/17 43 foto's
    wo 4 januari 2017 Bekijk album
NU OOK TICKETS KOPEN IN DE STADS
do 19 januari 2017 Lees meer
KF-TEAM OP EUROSONIC-NOORDERSLAG
di 10 januari 2017 Lees meer
PROBLEMEN MET TICKETS KOPEN?
do 5 januari 2017 Lees meer
OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE FEESTDAGEN
do 22 december 2016 Lees meer
HET NIEUWE TOKOLOKO
di 8 november 2016 Lees meer
TERUGBLIK: SCHOLENTOUR MET DE LIKT
vr 23 september 2016 Lees meer
Expositie VIJF in BRLN Vlaardingen
do 22 september 2016 Lees meer
VIJF | COMBITICKET DEWOLFF EN BUITEN
di 13 september 2016 Lees meer