loading
SILHOUETTE DVD-PRESENTATIE + SUPPORT: NOVATIA
24 februari 2017

SILHOUETTE DVD-PRESENTATIE + SUPPORT: NOVATIA

Tickets kopen 24 februari 2017
Vvk 13.50
Deur 13.50
Open 19:30
Start 20:00 - 02:00
Genre PROGRESSIVE ROCK
Waar De Kroepoekfabriek

Op 24 februari presenteert  progressive rock band Silhouette hun eerste concert DVD in De Kroepoekfabriek. Het schijfje, Beyond The Seventh Wave is vernoemd naar het gelijknamige album. De DVD laat zien hoe deze mannen goed te keer gegaan zijn tijdens hun show voor SeriousMusic in Alphen aan den Rijn. De Vlaardingse band Picklelegaz trapt de avond af met hun progressive rock met 80’s sound en moderne invloeden.

Silhouette betrad de prog-rock scene in 2005 en is uitgegroeid tot een band met een award winnend album op haar naam. De herkenbare melodische sound van Silhouette heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een strak , zwaar en emotioneel geheel. Je hoort hier en daar invloeden terugkomen van Genesis en Pink Floyd. Silhouette heeft de laatste jaren getourd door Nederland en de UK en is goed klaargestoomd om de DVD aan de wereld te presenteren.

Tijdens de DVD presentatie spelen de mannen een aantal nummers live om een flink staaltje rock door de zaal te blazen en samen met het publiek de avond in Alphen opnieuw te beleven. Het hele album Beyond The Seventh Wave komt van A tot Z voorbij, ondersteund door vet gave visuals die geprojecteerd worden tijdens het optreden. Op de avond zelf krijgen bezoekers ook een dikke vette primeur: Silhouette speelt een gloedjenieuwe single van hun nieuwe CD die halverwege 2017 uitkomt. Als je zin hebt in een avond ongeremd rocken moet je hier zeker bij zijn.

progressive rock silhouette

 

 

NOVATIA
NOVATIA maakte in 2015 haar debuut en is vernoemd naar het Latijnse woord novatio, oftewel vernieuwing, dus zal het geen verrassing zijn waar NOVATIA voor staat. Door het combineren van invloeden die variëren van alles tussen jazz, funk en pop, heeft NOVATIA haar eigen eclectische stijl van progressieve rock gecreëerd. Soms sferisch en progressief, soms groovend en funky. Soms donker en dreigend, soms licht en zweverig, maar altijd herkenbaar als NOVATIA.

Tijdens optredens is NOVATIA niet bang om risico’s te nemen en te improviseren. De band is daarbij altijd gefocust op het overbrengen van de emoties van de nummers naar het publiek. Hierbij speelt elk instrument zijn eigen rol binnen de context van die boodschap en emotie.

 

 

Korting pakken? Kijk dan even hier voor meer info.

 

Social Media Artist

Facebook

  • Church of Cash + Los Rancheros | VR 10-11-2017 21 foto's
    di 14 november 2017 Bekijk album
  • Shireen Albumrelease | ZA 11-11-2017 27 foto's
    ma 13 november 2017 Bekijk album
  • Green Lizard: A Tribute to Nirvana | VR 3 nov 32 foto's
    di 7 november 2017 Bekijk album
Tweede én derde ingerichte etalage binnenstad een feit
wo 15 november 2017 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN IN VLAARDINGEN
do 21 september 2017 Lees meer
LEES DE KF-POPKRANT!
wo 20 september 2017 Lees meer
OOK WERKEN IN EEN POPPODIUM?
wo 30 augustus 2017 Lees meer
GEZOCHT: JONGE ONTWERPER VOOR ETALAGES BINNENSTAD!
ma 10 juli 2017 Lees meer
STEUN KF EN KADE AAN STADSGEHOORZAAL GESLAAGD
vr 7 juli 2017 Lees meer
VAN CONSUMPTIEMUNT NAAR PIN
wo 17 mei 2017 Lees meer
OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN IN APRIL, MEI EN JUNI
do 6 april 2017 Lees meer