loading
MAGNAPOP
10 februari 2018

MAGNAPOP

Tickets kopen 10 februari 2018
Vvk 15.00
Deur 17.50
Open 20:30
Start 21:00 - 02:00
Genre POWERPOP, ALTERNATIVE
Waar De Kroepoekfabriek

In het rijtje ‘kennen we deze nog?!’ presenteren we met volle trots Magnapop! Op zaterdag 10 februari doet de Amerikaanse rockband De KF aan.

STIJL

De muziek van Magnapop wordt vaak omschreven als powerpop. Vergelijkingen met Pixes, The Replacements en Hüsker Dü zijn dan ook niet uit de lucht gegrepen. De vaak catchy nummers kenmerken zich door invloeden uit surfrock, punk en new wave en gaan vaak gepaard met eenvoudige akoorden en pakkende riffjes en hooks.

MAGNAPOP

Magnapop, met zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris als dé gezichten van de band, komt uit Athens, Georgia. De opnamen van de eerste demo’s met Michael Stipe van R.E.M., een goede vriend van Hopper, bereikten ook Nederland. Daardoor, ondanks de Amerikaanse roots, beleefde de band het grootste succes in Europa. Nog sterker, de band beleefde zijn eerste Europese succes in Nederland, Rotterdam in het bijzonder (Rotterdam Festival 1991). In 1993 stonden ze ook op de allereerste editie van Lowlands. Na de goede ontvangst hier, kregen ze langzaam aan ook lof uit het thuisland.

In 1995, na het uitkomen va de albums Magnapop en Hot Boxing, ging Magnapop mee op de wereldtour van R.E.M als voorprogramma. Het echte succes was een feit. Helaas was het succes geen lang leven beschoren. Door wisselingen in de bezetting en de stopzetting van de rockdivisie van hun label, kwam de band in 1997 in een dal terecht. De geldstroom die nodig was voor de tours en opnamen droogde op. Als kers op de taart was het de band verboden de naam Magnapop te gebruiken voor de komende zeven jaar, dankzij afspraken in het contract met het ter ziele gegane label.

In 1998 hield de band het dan ook voor gezien. Gedurende de jaren die volgden hielden de muzikanten zich bezig met andere projecten. Tot 2005, toen Magnapop zichzelf nieuw leven in blies en met met een nieuwe plaat kwam: Mouthfeel. Sindsdien is Magnapop altijd bezig gebleven. De orginele bezetting kwam in 2012 weer bij elkaar waarna het vonk net zo hard oversloeg als de 25 jaar daarvoor. Tours staan gepland, de hits zullen gehoord worden. Hopper, Morris, McNair en Mulvaney staan weer op het podium!

 

VOORPROGRAMMA: PAOLO MORENA

Paolo is een complete one-man band die maar liefst zeven instrumenten speelt, met behulp van zijn loopstation. Zijn stem doet denken aan een combinatie van Robert Plant (Led Zeppelin) en Jeff Buckley. Instrumentaal is het een melodieus geheel met scherpe hooks en persoonlijke teksten die toch een ieder aan zullen spreken. Zijn laatste album, ‘The 38’, is een plaat vol reflectie over de wereld van vandaag, bekeken vanuit zijn rol als vader en mens, gezet tegen een achtergrond waarin bijvoorbeeld sentimenten over de Brexit en Trump een grote rol spelen.
 
Paolo’s tourschema is flink gevuld. Ook is hij al regelmatig voorbijgekomen op de diverse kanalen van de BBC en stond hij als enige ongetekende act op het Amazon Winter Wishlist festival.
 

VOORPROGRRAMMA: TEUK MCGRAIG

Teuk McGraig is een rocktrio uit Den Bosch met drie doorgewinterde muzikanten die in 2012 elkaar ontmoetten en een band begonnen. Met een verleden in diverse ska, punk, hardcore en rock ’n roll bands levert de mengelmoes stevige, melodieuze gitaarrock op. Zanger/gitarist Harm groeide op met de muziek van The Replacements, Dinosaur jr. en Husker Du en die invloeden zijn uiteraard te horen in de melodieuze liedjes ondersteund door stevig gitaarwerk.

 • Bij De KF parkeer je altijd gratis en pal voor de deur!
 • Let op: er rijdt momenteel geen metro of trein van en naar Vlaardingen, maar vervangend busvervoer vanaf Schiedam Centrum. Check van tevoren je route en tijden!
 • De KF is pin-only aan de bar.
 • Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Ook Rabokorting of een andere korting pakken? Check de kortingspagina voor alle info.
 • We sluiten uiterlijk om 02.00u. Het concert is vrijwel altijd (veel) eerder afgelopen, maar onze bar blijft nog open en de dj draait door!

Facebook

 • Muziek bij de Buren Vlaardingen | ZO 10-12-2017 39 foto's
  di 12 december 2017 Bekijk album
 • Floyd Flower Project | ZA 09-12-2017 47 foto's
  ma 11 december 2017 Bekijk album
 • Bettie Serveert + Maple | VR 08-12-2017 23 foto's
  ma 11 december 2017 Bekijk album
OPENINGSTIJDEN MET DE FEESTDAGEN
ma 18 december 2017 Lees meer
RORY DICKHOFF NIEUWE MANAGER KF
vr 15 december 2017 Lees meer
MAAK KENNIS MET RORY
vr 15 december 2017 Lees meer
RUIL JE VLAARDINGSE FLORIJN IN VOOR TICKETS!
do 30 november 2017 Lees meer
SCHRIJF JE IN VOOR KUNSTBENDE ZUID-HOLLAND!
wo 22 november 2017 Lees meer
Tweede én derde ingerichte etalage binnenstad een feit
wo 15 november 2017 Lees meer
MUZIEK BIJ DE BUREN IN VLAARDINGEN
do 21 september 2017 Lees meer
LEES DE KF-POPKRANT!
wo 20 september 2017 Lees meer