loading
FRED PIEK
22 maart 2015

FRED PIEK

Tickets kopen 22 maart 2015
Vvk 6.00
Open 15:30
Genre FOLK
Deur 8.00
Start 16:00 - 19:00
Waar DE KROEPOEKFABRIEK

Op zondag 22 maart presenteert Fred Piek zijn nieuwe CD ‘Ballads’ in De Kroepoekfabriek. Deze middag zal Fred onder meer de muziek van dit nieuwe album live ten gehore brengen. Bovendien heeft hij een aantal muzikale gasten uitgenodigd. Een echte aanrader voor liefhebbers van authentieke folk muziek.

Het album ‘Ballads’ is opgenomen in de muziekstudio van De Kroepoekfabriek, met behulp van de mobile studio van Sofie Sound. Op deze CD staat een keuze uit de Engelse en Schotse traditionals die Fred heeft verzameld tijdens zijn bezoeken aan folkfestivals en clubs in Engeland en Schotland en zijn bezoeken aan het archief van het EFDSS in het Cecil Sharpe House in Londen tussen 1969 en 1972. De kracht en eenvoud van de muziek en de teksten ontroeren opnieuw. Het verstrijken van de tijd heeft Fred ook een andere benadering van de ballades gegeven waardoor de sfeer intiemer en intenser is geworden. Een aantal nummers heeft Fred nooit eerder opgenomen. Voor het eerst ook een album met alleen zang en gitaar.

Op zondagmiddag 22 maart zal Fred een groot deel van het materiaal van de nieuwe CD spelen. Ook zullen er enkele gastoptredens zijn. Ter ere van deze CD presentatie, krijgt iedereen die in de VVK via de site van De Kroepoekfabriek het album koopt, voor 15 euro, een entreebewijs voor deze mooie muzikale middag cadeau. Bij aanschaf van de CD “Ballads” gratis entree tot het concert. Losse kaarten voor het concert zijn ook verkrijgbaar, zowel online (voor 5 euro) als aan de deur op de middag zelf (7 euro).

fred_piek

 Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.

Fred richtte in 1972 de Folkrock groep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single ‘Kaap’ren Varen’. De band maakte daarna nog vier LP’s en trad op in binnen- en buitenland.

Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (‘Oude Maasweg’) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD ‘Vroeger is terug’ keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project ‘de Drummer en de Zanger’. In 2015 verschijnt zijn nieuwe album ‘Ballads’ met vertolkingen van Engelse en Schotse traditionals.

PRIJZEN/INFORMATIE TICKETVERKOOP:
Combiticket (CD ‘Ballads’ met gratis entreebewijs voor 22 maart): 15 euro
Los concertkaartje: 5 euro. 
Je kunt je keuze maken via de knop ‘tickets’. 

Facebook

  • Ruben Hoeke Band: 25 | Zaterdag 16 september 2017 22 foto's
    di 19 september 2017 Bekijk album
  • KICK-OFF OPEN MONUMENTENDAG: Q-Big Band 23 foto's
    ma 11 september 2017 Bekijk album
  • The Lock Keepers: JP Harris & The Tough Choices | 24-8-2017 20 foto's
    ma 28 augustus 2017 Bekijk album
MUZIEK BIJ DE BUREN IN VLAARDINGEN
do 21 september 2017 Lees meer
LEES DE KF-POPKRANT!
wo 20 september 2017 Lees meer
OOK WERKEN IN EEN POPPODIUM?
wo 30 augustus 2017 Lees meer
GEZOCHT: JONGE ONTWERPER VOOR ETALAGES BINNENSTAD!
ma 10 juli 2017 Lees meer
STEUN KF EN KADE AAN STADSGEHOORZAAL GESLAAGD
vr 7 juli 2017 Lees meer
VAN CONSUMPTIEMUNT NAAR PIN
wo 17 mei 2017 Lees meer
OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN IN APRIL, MEI EN JUNI
do 6 april 2017 Lees meer
ACTIE: EEN VRIEND VOOR EEN VRIEND
vr 31 maart 2017 Lees meer