loading
BETTIE SERVEERT + SUPPORT
8 december 2017

BETTIE SERVEERT + SUPPORT

Tickets kopen 8 december 2017
Vvk 16.00
Open 20:30
Genre INDIE/ALT. ROCK
Deur 18.00
Start 21:00 - 02:00
Waar De Kroepoekfabriek

Op vrijdag 8 december komt de pionier van de Nederlandse indierock naar De Kroepoekfabriek. Dan komt de band Bettie Serveert haar indrukwekkende repertoire opdienen. De formatie rondom Carol van Dyk staat al jaren garant voor gloedvolle indie en eigenzinnige, alternatieve gitaarmuziek.

BETTIE SERVEERT

In 1991 ziet Bettie Serveert het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de band hun eerste album ‘Palomine’ uit. In zowel binnen- als buitenland wordt het album vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen veel optredens op. Zo stonden ze o.a. op Pinkpop en deden ze internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Bettie Serveert heeft haar sporen in de afgelopen 25 jaar dus ruimschoots verdiend. In oktober vorig jaar kwam ‘Damaged Good’ uit. Dit was de opvolger van het jongste album ‘Oh, Mayhem!’ uit 2013. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen.

Damaged Good is een van de meest diverse albums die De Betties tot nu toe hebben gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussenin. Het is een groot verhaal, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuutalbum waar het allemaal mee begon.

Vijfentwintig jaar lang, hoe doe je dat? Nou eenvoudig, volgens Peter Visser:
“Ten eerste is gitaarspelen in Bettie Serveert het leukste wat ik kan bedenken. Ten tweede kunnen we niks anders, het is onze baan.”

Gelukkig maar, want dat vak verstaat Bettie Serveert goed. Gooi daar nog een do-it-yourself houding en een hechte vriendschap tegen aan en je tourt zo vijfentwintig jaar lang door Europa, Amerika, Canada en Japan, sta je regelmatig op de grote festivals en ontvang je naast vele lovende recensies ook nog de BV Popprijs. Nu is de band dus live te bewonderen, bij ons op het podium.

 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

Facebook

  • ZOMERTERRAS DERDE WEEKEND 262 foto's
    di 22 augustus 2017 Bekijk album
  • ZOMERTERRAS TWEEDE WEEKEND 265 foto's
    di 15 augustus 2017 Bekijk album
  • NO TRIGGER + BREAK OF DAY + HARSH REALMS 19 foto's
    do 10 augustus 2017 Bekijk album
GEZOCHT: JONGE ONTWERPER VOOR ETALAGES BINNENSTAD!
ma 10 juli 2017 Lees meer
STEUN KF EN KADE AAN STADSGEHOORZAAL GESLAAGD
vr 7 juli 2017 Lees meer
COLLEGE STELT €175.000 MINDER BUDGET VOOR DAN NOODZAKELIJK
ma 29 mei 2017 Lees meer
VAN CONSUMPTIEMUNT NAAR PIN
wo 17 mei 2017 Lees meer
OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN IN APRIL, MEI EN JUNI
do 6 april 2017 Lees meer
ACTIE: EEN VRIEND VOOR EEN VRIEND
vr 31 maart 2017 Lees meer
BAX-MUSIC EN KF WERKEN SAMEN
wo 22 maart 2017 Lees meer
SPOORWERKZAAMHEDEN T/M SEPTEMBER
di 21 maart 2017 Lees meer